Acasă Actualitate Chestorul Ion Stoica ascunde „mizeria” sub preş

Chestorul Ion Stoica ascunde „mizeria” sub preş

VORBE-N VÂNT. Şeful IPJ Vâlcea a prezentat bilanţul activităţii poliţiştilor vâlceni pe anul 2011 departe de ochii iscoditori ai ziariştilor, în faţa acestora lăudându-se abia a doua zi într-o conferinţă de presă. Chestorul Stoica nu a amintit nicio clipă de minusurile din Poliţia Vâlcea sau nereuşitele sale din fruntea instituţiei.

Săptămâna trecută, la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Vâlcea a avut loc bilanţul activităţii pe anul 2011 şi, ca de obicei de când inspector – şef este chestorul Ion Stoica, acesta a fost ţinut departe de ochii presei. Doar a doua zi, mai exact joi, 26 ianuarie a.c., şeful IPJ Vâlcea a organizat o conferinţă de presă în care a spus doar ce a dorit. Nu a amintit nicio clipă de minusurile din Poliţia Vâlcea sau nereuşitele sale din fruntea instituţiei. Mai mult decât atât, chestorului Stoica i s-a cerut să dea mai multe detalii despre anumite cazuri, de genul celui din nordul judeţului Vâlcea, unde o gaşcă de golani a terorizat populaţia sub ochii poliţiştilor. Evident, şeful poliţiştilor vâlceni s-a făcut că plouă şi a evitat pe cât a putut să spună că a fost incapabil să gestioneze situaţia din partea de nord a judeţului şi că nici la ora actuală infractorii nu au fost prinşi.

Cu toate acestea, chestorul Stoica pozează în cel mai deschis inspector – şef pe care l-a avut Poliţia din Vâlcea până acum, dând vina pe procedură pentru faptul că nu a prezentat bilanţul în faţa ziariştilor. De asemenea, în cadrul conferinţei de presă, şeful IPJ Vâlcea a prezentat şi noul purtător de cuvânt, al cincilea de când a fost „paraşutat” în judeţul nostru.  Subinspectorul Alina Teodorescu însă şi-a dovedit încă de la început indiferenţa faţă de prezentarea activităţii Poliţiei Vâlcea şi a evenimentelor ce se petrec pe parcursul unei zile de lucru, trimiţând un comunicat de presă la două ore după ce s-a petrecut fapta. „Nu mă împiedică nimic să ţin bilanţul în faţa presei, dar procedura ne obligă să facem bilanţul doar în faţa lucrătorilor. Niciun judeţ din ţară nu a ţinut bilanţul în faţa presei. Eu am cerut acest lucru, dar nu mi s-a dat voie. Am 12 ani de când sunt inspector-şef şi pentru mine instituţia purtătorului de cuvânt are o importanţă deosebită. Este prelungirea vocii inspectorului – şef. Dacă purtătorul de cuvânt nu reuşeşte să redea activitatea poliţiei, atunci cel care va suferi va fi şeful poliţiei. De aceea, am încercat să găsesc soluţii pentru această funcţie. Au fost oameni care şi-au dorit şi după două săptămâni mi-au spus că nu mai pot” – a declarat chestorul Ion Stoica, şeful Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea.

CLAUDIA STANCIU

image_pdfVezi ca PDFimage_printPrintează articolul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.