Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Av. Paul Angelescu a primit titlul de Cetăţean de Onoare al municipiului

RECUNOAŞTERE. În ultima şedinţă de Consiliu Local, în cadru festiv, renumitul avocat Paul Angelescu a primit titlul de cetăţean de onoare, pentru prodigioasa sa activitate de până acum. Trebuie spus că dumnealui s-a manifestat activ, atât din punct de vedere artistic, absolvind, de altfel, şi facultatea de Arte Plastice, dar şi sportiv, fiind ani buni, arbitru naţional de fotbal, baschet, handbal şi volei.  Între anii 1950-1970, avocatul Angelescu a desfăşurat o intensă activitate artistică, aducându-şi o contribuţie substanţială la scenografia şi decorurile unor spectacole de teatru, de estradă şi de operetă, multe dintre acestea câştigând premii atât zonale, cât şi naţionale.

Zilele trecute, primarul din Râmnicu Vâlcea, Emilian Frâncu, i-a înmânat avocatului Paul Angelescu diploma de Cetăţean de Onoare al municipiului. „Pentru noi, toţi cei de aici, Paul Angelescu este un model. O viaţă închinată Râmnicului şi colectivităţii”, a precizat edilul liberal. O mică cuvântare despre activitatea lui Petre Angelescu a ţinut şi profesorul Ion Soare, însă, cu siguranţă cel mai emoţionant discurs a fost cel al marelui avocat, care s-a arătat profund mişcat de gestul consilierilor locali. „Sunt profund emoţionat de acest eveniment şi, culmea, mai emoţionat decât în cei 65 de ani de avocatură pe care i-am petrecut la bară în cadrul Baroului de Avocatură Vâlcea. Sunt emoţionat de acest act de istorie locală festiv pe care i-l datorez Consiliului Local al municipiului Râmnicu Vâlcea. Trebuie să mai menţionez că acest eveniment i se datorează şi domnului primar Emilian Frâncu, care, la Medalionul Aniversar Paul Angelescu – 90 de ani, a recomandat Forumului Cultural al Râmnicului şi celorlalte organizaţii de cultură să găsească modalitatea de a-mi fi decernat acest titlu de cetăţean de onoare al municipiului Râmnicu Vâlcea, care mă onorează pe deplin”, a spus Angelescu.

Paul Angelescu are în proiect mai multe lucrări cu privire la istoria culturală a Râmnicului, bazate pe documente din arhiva proprie şi din memoriile aflate în manuscris. Cei care au propus acordarea acestui titlu domnului Angelescu sunt: membrii Forumului Cultural al Râmnicului, ai Fundaţiei Culturale „Sfântul Antim Ivireanul”, Asociaţiei Seniorilor din Educaţie, Ştiinţă şi Cultură, Societăţii Culturale „Anton Pann”, Academiei Olimpice Române – Filiala Vâlcea, Societăţii Culturale „Anton Pann”, ai Cercului Informatic „Grădina Maicii Domnului”, Asociaţiei PRO VITA, Fundaţiei ECOSIAR, precum şi ai altor ONG-uri din municipiu. „Considerăm că acordarea titlului de «Cetăţean de Onoare al Râmnicului» ar recompensa pe drept activitatea de peste şase decenii, ca artist, în dezvoltarea şi promovarea culturii Râmnicului şi a Vâlcii, iar ca om al sportului, în promovarea mişcării sportive vâlcene şi naţionale, la mai multe sporturi, pentru dezvoltarea calitativă a sportului vâlcean şi naţional”, scria într-un raport al municipalităţii.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU