Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Proiectul „Măsuri integrate de combatere a marginalizării și excluziunii sociale în teritoriul GAL Ținutul Vinului” finanțat prin Programul Operațional Capital Uman 2014- 2020, Axa prioritară: 5 „Dezvoltare locală plasată sub responsabilitatea comunității”, Operatiunea: 5.2 „Reducerea numărului de comunități marginalizate aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din zona rurală și orașe cu o populație de până la 20.000 locuitori prin implementarea de măsuri/ operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC.”, cod SMIS 140635 reușește să creeze 50 de locuri de muncă.

Un obiectiv ambițios la nivelul proiectului a fost cel legat de locurile de muncă pentru grupul țintă.

În urma participării la sesiunile de formare profesională din cadrul programului fiecare cursant a obținut câte o calificare.

Pe lângă calificările obținute, experții servicii sociale au organizat pentru fiecare membru din grupul țintă ședințe periodice privind consilierea în vederea identificării și pregătirii pentru interviuri de angajare. Au fost simulate întâlniri pentru angajare, interviuri telefonice, precum și modalități de comunicare pe canale electronice.

De asemenea, au fost organizate ateliere de orientare profesională. Aici au fost folosite baterii de teste, modalități de compunere CV-uri, scrisori de ințenție.

Astfel, prin acest proiect s-au realizat 50 de locuri de muncă până în prezent.

Proiectul este realizat de Comuna Măciuca în parteneriat cu Liceul Teoretic Măciuca şi SV Oltenia Consult.