Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Cîlea susţine că Almaşi spune aberaţii

DISENSIUNI. Bogdan Almaşi l-a criticat în termeni destul de aspri, pe un post de televiziune local, pe preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, despre care a spus că este lipsit de viziune, lucru subliniat şi într-unul dintre articolele sale de pe blogul personal, „In Cîleam (Impotriva lui Cîlea)”. În cazul în care nu ştiaţi, alesul judeţean pedelist s-a apucat de scris, nu într-un ziar sau o revistă, ci în spaţiul virtual. Democrat-liberalul critică dur în scrierile sale actuala clasă politică locală, erijând într-un Torquemada autohton, care vrea îndreptarea cocoşaţilor. Până acum, lucru care i se reproşează des de colegii şi adversarii politici, dar şi de presă, Almaşi nu s-a implicat în politică la nivel de acţiuni şi proiecte, alegând, totuşi, să-şi facă auzită vocea prin scris.  Plecând de la principiul că atacul este cea mai bună cale spre a-şi face puţine imagine, consilierul judeţean aruncă cuvinte grele la adresa politicienilor, despre care crede că sunt nişte „nevertebrate”.

„De ceva vreme mi se predă cu insistenţă lecţia de biologie. În cazul meu, elev cu 12 ani pierduţi (sau câştigaţi??) în politică, evident că mi se prezintă obsesiv regnul animalelor politice. Încă nu înţeleg de ce tot repet «materia»!!! Nu reuşesc să trec «clasa»… rămân repetent mereu la biologie politică !!! Profesorii mei politici îmi tot transmit mesaje discrete cum că am mari probleme cu lecţia «Nevertebrate»”, scria Almaşi pe blogul său făcând referire la politicienii de azi. Remarca nu este surprinzătoare şi nici neapărat falsă, doar că alesul judeţean nu a demonstrat nici el, cel puţin până acum, că ar fi altfel. Se contopeşte masei amorfe de oameni politici, care preferă anonimatul implicării în problemele de interes colectiv. Poate că aceste aprecieri ar fi fost mai nimerite în momentul în care pedelsitul ar fi demonstrat că se distanţează vizibil de „nevertebrate” nu doar la nivel declarativ, ci, cum spuneam, prin acţiuni concrete.

Revenind la atacurile lansate împotriva lui Cîlea, trebuie spus că este pentru prima dată când alesul critică în termeni duri activitatea preşedintelui CJ. Este drept, ar fi fost mult mai potrivit ca toate aceste remarci să fie făcute de consilier în cadrul şedinţelor Consiliului Judeţean şi nu la televizor sau pe blog. Să fie vorbă de o anume laşitate politică sau pedelsitul se exprimă mai bine în scris decât într-o confruntare de idei verbală? Zilele trecute, pe adresa redacţiei am primit un drept la replică al preşedintelui Cîlea, în care pesedistul îl acuză pe ales că are memoria scurtă şi uită ce votează, lucru pe care, de altfel, l-am observat şi noi la majoritatea consilierilor judeţeni, dar nu l-am mai amintit în paginile ziarului nostru pentru a nu fi acuzaţi de maliţiozitate, aşa cum des ni se întâmplă. „Este regretabil faptul că un consilier judeţean se aruncă în declaraţii pe un post local de televiziune fără să se priceapă a ajunge    la …. chestiune. Este vorba despre tânărul consilier Bogdan Almaşi, care a uitat cu desăvârşire ce a votat în şedinţele Consiliului Judeţean, ce hotărâri a aprobat pentru punerea în operă a unor proiecte pe structură economică. Nu ştim şi nici nu ne interesează dacă este vorba despre ignoranţă sau rea-voinţă. Pentru reinformarea consilierului judeţean şi pentru cunoaşterea adevărului de către cei care i-au urmărit aberaţiile debitate pe micul ecran, ne vedem obligaţi să facem cuvenitele precizări. Consiliul Judeţean Vâlcea implementează atât proiecte de dezvoltare socială, cât şi proiecte de dezvoltare economică. Rolul proiectelor de dezvoltare economică este de a stimula atât creşterea  într-un domeniu determinat cât şi în domeniile conexe. Astfel, cele mai multe proiecte de dezvoltare economică vizează domeniul turismului, care, prin Strategia de Dezvoltare Economico-Socială 2009-2013, a fost stabilit ca prioritate de dezvoltare a judeţului. Totodată, orice proiect al judeţului, atât de dezvoltare economică, cât şi de dezvoltare socială, aduce un plus de valoare prin crearea şi/ sau păstrarea locurilor de muncă la prestatorii de servicii, la furnizorii de bunuri şi la constructori”, scrie preşedintele CJ în dreptul său la replică.

Atacul

Pornind la războiul cel mare, Almaşi nu se lasă nici el mai prejos şi scrie, culegându-şi cu grijă cuvintele, un articol pe blogosferă, în care îl „plezneşte” virtual pe Cîlea, sperând să iasă din anonimatul care-l apasă. După cum explică pedelistul, cineva, nu se ştie cine, mai mult în glumă decât în serios, i-a spus că este un fel de „Cicero vâlcean” şi motivat de comparaţia nefirească, forţată, Almaşi i-a dedicat un soi de operă, în mai multe acte, filozofico-politică intitulată „In Cîleam”, din care am extras şi noi un pasaj: „Articolele nu vor fi scrise împotriva omului Ion Cîlea! Nu! Dumnealui ar putea să fie o persoană foarte simpatică şi care nu cred că ar putea să mă deranjeze în vreun fel atât timp cât nu ar insista cu obsesivitate să joace un rol de mult prea mare importanţă in acest judeţ şi care, din punctul meu de vedere, îi depăşeşte posibilităţile. (…) Am făcut o afirmaţie prin care îmi exprimam părerea referitoare la dezvoltarea economică a acestui judeţ. Spuneam că dezaprob atitudinea preşedintelui CJ Vâlcea care la fiecare şedinţă simte nevoia de a se plânge şi de a acuza permanent Guvernul Boc pentru toate problemele acestui judeţ. Guvernul Boc ne ia banii, Guvernul Boc nu ne dă banii, ş.a.m.d. Acestea fiind spuse eu am mai afirmat că din punctul meu de vedere conducerea CJ Vâlcea ar trebui să aibă o atitudine mai constructivă, să încerce să demareze proiecte de dezvoltare economică, să genereze noi locuri de muncă, să aducă investitori în judeţ. Şi acest lucru nu s-a întâmplat. Oricum am constatat în cei doi ani şi câteva luni de mandat al domnului Cîlea că a făcut o obsesie din a se disculpa (chiar şi atunci când nimeni nu îl acuză) şi din a-şi face imagine şi a se lăuda chiar şi atunci când nu este cazul. Treaba cu disculparea cred că se numeşte «mania persecuţiei», nu? Şi dumnealui uită un lucru: sunt membru în Comisia de Buget-Finanţe a CJ şi chiar mi-am luat rolul în serios până acum. De acum o să fac chiar exces de zel şi o să îmi iau rolul foarte, foarte în serios! Judeţul Vâlcea are nevoie de un lider cu viziune! Un lider care să poată să gândească un masterplan, să aibă strategii de dezvoltare pe fiecare domeniu şi să îşi organizeze activitatea după aceste materiale. Răspunsul îl anticipez deja: «Avem strategii domnule consilier!!! Dar dumneavoastră veniţi degeaba la şedinţe! Nu ştiţi!». Toate strategiile elaborate în cadrul CJ sunt nişte documente de pus pe site-ul CJ şi care ulterior sunt uitate prin sertare. Strategia de dezvoltare economică a judeţului este o «glumă»!!! La fel ca multe altele!!! Ajunge domnule Cîlea cu conducerea judeţului după ureche!!! Vă jucaţi cu viitorul meu şi al generaţiei mele! Şi asta nu mai pot să accept!!!”.

Replica

Deranjat de afirmaţiile consilierului judeţean, preşedintele CJ i-a şi dat o replică, în care explică că raţiunile sale sunt mai mult decât eronate. „Îmi exprim regretul că un consilier judeţean nu are cunoştinţă despre ceea ce votează în interesul cetăţenilor pe care îi reprezintă. Practic toate proiectele judeţului au fost aprobate prin hotărâri ale Consiliului Judeţean Vâlcea adoptate în unanimitate. Mai mult decât atât, toate modificările legate de bugete, indicatori tehnico-economici ş.a.m.d., au fost aprobate tot prin hotărâre a Consiliului Judeţean, deci orice consilier judeţean a avut nenumărate ocazii să cunoască proiectele judeţului. Mai mult decât atât, consilierilor judeţeni le este pus la dispoziţie periodic un centralizator al tuturor proiectelor judeţului, pe care probabil nu toţi l-au putut înţelege. Îmi pare rău să constat existenţa unei memorii pe termen atât de scurt sau reaua voinţă, în condiţiile în care, pe de o parte, proiectele judeţului Vâlcea sunt cunoscute de oricine care vede efectiv ridicându-se construcţiile, iar, pe de altă parte, se ştie că am sprijinit personal toate proiectele de dezvoltare economică din judeţ, fără a face vreo diferenţă”, susţine social-democratul.

OLIVIA PÎRVU-CÎRCIU