Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto facebook

La Sălătrucel e bătaie pe locurile de veci! Morții nu mai au parte de odihna veșnică

foto facebookDecizie controversată a reprezentanților Parohiei sălătrucel, din județul Vâlcea. Conform unei dispoziții, oamenii au aflat că ”orice loc de veci este atribuit numai cu folosință temporară (7 ani) datorită locurilor limitate din cimitir, numai în caz de deces persoanelor care nu dețin nici un loc de veci”.

Unii enoriașii s-au arătat iritați de decizia preoților și se întreabă dacă nu cumva locurile de veci au devenit temporare la Sălătrucel, iar ideea de a dezgropa morții după 7 ani fiind una exclusă din start.

Însă, preoții din Sălătrucel au avut la baza deciziei lor legea nr. 102/2014 privind cimitirele, crematoriile umane și serviciile funerare. La art. 19 din legea amintită mai sus se spune că: Administratorul cimitirului retrage dreptul de folosinta a locurilor de inhumare si ii instiinteaza in scris pe titularii dreptului de folosinta in urmatoarele cazuri:

a) titularului i se atribuie un alt loc de inhumare;b) parasirea sau mentinerea in stare de neingrijire pe o perioada mai mare de 2 ani a locurilor de inhumare si a lucrarilor funerare, dupa o notificare prealabila;c) neplata taxelor in conditiile prevazute de contract.