Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

PNL propunere o nouă revoluţie fiscală

Introducerea cotei unice de impozitare de 16% în anul 2005 a reprezentat o adevărată „revoluţie fiscală” ce a adus beneficii atât cetăţenilor, cât şi bugetului consolidat. Acum, la peste 11 ani de la introducerea acestei măsuri ce şi-a dovedit viabilitatea şi utilitatea, se simte nevoia unei noi astfel de măsuri fiscale care să impulsioneze piaţa muncii şi să ajute la consolidarea clasei de mijloc din România. În acest sens, Partidul Naţional Liberal îşi va baza Programul de Guvernare pe introducerea unei cote unice generalizate de 16%. Propunerea Partidului Naţional Liberal consta în introducerea unui impozit pe muncă de 16%, atât la angajat cât şi la angajator de la 1 ianuarie 2017 şi o reducere a TVA tot până la valoarea de 16% până în anul 2019.

Preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican, consideră că propunerea Partidului Naţional Liberal din programul de guvernare de reducere a impozitării muncii la 16%, atât la angajator, cât şi la angajat reprezintă o nou „revoluţie fiscală” ce va genera consolidarea clasei de mijloc din România şi apariţia de noi locuri de muncă. În opinia preşedintelui liberalilor vâlceni, reducerea la 16% a impozitului pe muncă de la 1 ianuarie 2016, de la 16,5% la angajat, respectiv 21,5% la angajator, va reprezenta o gură de oxigen dată mai ales angajatorilor, care astfel vor putea crea noi locuri de muncă. Deputatul Cristian Buican este de părere că această măsură de reducere a impozitării muncii va reprezenta un nou imbold dat investitorilor străini care vor avea un nou motiv să aleagă ţara noastră în vederea deschiderii de noi unităţi de producţie.

Parlamentarul Cristian Buican consideră că reducerea TVA tot la 16% este o măsură ce va mării sumele colectate la buget din această taxă şi va genera o creştere a consumului intern. Pentru că Partidul Naţional Liberal promovează un comportament fiscal responsabil, propunerea de reducere a TVA-ului la 16% va avea loc în anul 2019, şi nu mai devreme, pentru a nu genera un deficit consistent pentru anii 2017 şi 2018.

„Specialiştii economici şi fiscali, aproape în unanimitate, laudă introducerea cotei unice din anul 2005 şi efectele benefice ale acesteia. Ţinând cont că tot noi, liberalii, am propus această cotă unică, ne vom baza programul de guvernare pe o nouă măsură similară, prin care preconizăm că va avea aceleaşi efecte pozitive: generalizarea cotei de 16%, atât pe impozitul pe muncă, cât şi la TVA. Pentru că suntem un partid ce promovăm responsabilitatea bugetară şi fiscală, propunem ca aceste măsuri să fie luate etapizat, pentru a nu pune presiune pe deficit. Specialiştii noştri au făcut toate calculele şi nu numai că aceste măsuri sunt sustenabile, dar au rolul unei noi „revoluţii fiscale”, care va consilida clasa de mijloc din România şi va trage noi investitori. Partidul Naţional Liberal este singurul partid din România care, prin măsurile de dreapta promovate, a reuşit să mărească semnificativ încasările la buget, prin măsuri de relaxare fiscală. Vă reamintesc doar introducerea cotei unice sau reorganizarea ANAF, măsuri ce au permis bugetului să susţină pensii şi salarii mai mari. Ăsta e adevărul şi trebuie spus până când va ajunge la fiecare cetăţean. Suntem singurul partid din România ce vine cu o propunere serioasă de program de guvernare, bazat pe realităţi şi necesităţi, nu pe poveşti” a declarat preşedintele PNL Vâlcea, deputatul Cristian Buican.