Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

În prima zi din “Săptămâna Prevenirii criminalităţii”, poliţiştii au vizitat şcolile

26 septembrie 2016, prima zi din Săptămâna Prevenirii Criminalităţii, cea dedicată prevenirii delincvenţei juvenile au fost desfăşurate activităţi de informare în unităţile de învăţământ de către poliţiştii de proximitate şi poliţiştii din mediul rural şi activităţi de informare a voluntarilor World Vision din Râmnicu Vâlcea.

Activităţile au constat în informarea tinerilor privind comportamentul predelincvent, infracţional şi răspunderea penală a minorilor.

Pentru publicul larg, poliţiştii vâlceni transmit de această dată un alt fel de concluzii, respectiv trei lecţii din istorie:

“1. Fiecare vârstă istorică succesivă a crezut cu ardoare că fără precedent face faţă unei „crize” în comportamentul tineretului. Ceea ce trăim noi nu este unic, temerile noastre nu diferă în mod semnificativ de cele ale predecesorilor noştri.

2. Statisticile sunt lucruri complexe pentru a le interpreta. În creştere statisticile criminalităţii la nivel mondial privind tineretul, începând din 1940, sunt rezultatul unei serii întregi de factori şi nu înseamnă că tinerii sunt din ce în ce mai „imorali”.

3. Tratamentul nostru faţă de tinerii predelincvenţi sau infractori este în multe feluri mai aspru decât a fost în trecut. Acest lucru nu a avut succes în reducerea fricii noastre faţă de criminalitate, iar drumul pe care noi toţi trebuie să îl parcurgem este acela în care ne asumăm că generaţia tânără este generaţia pe care noi trebuie să o formăm, ei sunt cei care mâine vor fi în locul nostru.

Noi suntem cei care trebuie să le insuflăm încredere în forţele proprii, noi suntem cei care trebuie să le arătăm că îi acceptam deşi nu suntem de acord cu anumite comportamente pe care le sancţionăm, generaţia adultă de astăzi este cea responsabilă de mâine şi cea “delincventă” de ieri”.