Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

România paralizată? Grevă generală în administraţia publică locală?

Un număr imens de angajaţi ai aparatului de administraţie locală asta însemnând primarii şi consilii judeţene au intrat de azi de la ora 8 într-o greva generală de o zi. Acest lucru se întâmplă ca urmare a eşecului suferit de negocierile cu Ministerul Muncii.

Protestatarii îl acuză pe Dragoş Paslru, ministrul de resort ca acordul încheiat arata cu totul altfel decât cel convenit şi că în el nu se regăsesc creşterile salariale de minim 25% solicitate şi nici voucherele de vacanţă dobândite ca urmare a convorbirilor avute.

Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie( FNSA) ameninţă că începând cu 19 iulie va urma o grevă generală pe termen nelimitat, greva ce ar putea avea consecinţe imprevizibile din partea Ministerului Muncii s-a primit doar un comunicat sec: “nu a rezultat, în cele din urmă, un acord privind suspendarea acţiunilor de protest anunţate”. Dacă astăzi grevişti au acceptat ideea că, totuşi, urgente cum ar fi eliberarea actelor de deces trebuie rezolvate, nimeni nu ştie ce va fi din 19 iulie.