Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: digi24.ro

Călin Popescu Tăriceanu o acuză pe Laura Koveşi!

Foto: digi24.roDuminică, la postul Digi 24, Călin Popescu Tăriceanu a atacat-o în temeni foarte duri pe şefa DNA Laura Codruţa Koveşi acuzând-o de o optică total deformată şi total străină de spiritul democraţiei. Domnul Tariceanu crede că atunci când DNA este tentat să-şi măsoare succesul în numărul de politicieni şi parlamentari arestaţi, abordarea este deosebit de nocivă.

„În ultima vreme am văzut o anumită abordare greşită din partea dnei procuror Koveşi, este o abordare politică, ce se vede în modul de raportare a rezultatelor DNA care se centrează pe enumerarea dosarelor care se referă exclusiv la politicieni şi parlamentari care au fost trimişi în instanţă. Lucrurile acestea denotă o anume filosofie şi abordare care înseamnă justiţie selectivă şi acest lucru este foarte grav. Mă refer la enumerările pe care le face considerând că succesul instituţiei se măsoară în câţi politicieni au fost trimişi în instanţă sau câţi parlamentari sau câţi miniştri. Este o abordare politică şi cred că nu e corect şi nu e singura”. Nu-l simpatizăm în mod deosebit pe domnul Tăriceanu, dar aici are dreptate.

Fără să vrem ne-am amintit de bancul în care Bush acuza Uniunea Sovietică de antisemitism şi Gorbaciov îi răspundea că aşa ceva e absurd “Numai în Orchestră Simfonică de la Moscova avem 47 de evrei” spunea el. Bush i-a răspuns sec: „Şi în Orchestră New Yorkului sunt foarte mulţi, dar diferenţa e ca la noi n-a stat nimeni să-i numere!”.