Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: magazinulprogresiv.ro

ATENŢIE! Laptele proaspăt pentru consum şi produsele lactate trebuie etichetate!

Foto: magazinulprogresiv.roLegea privind etichetarea laptelui proaspat pentru consum si a produselor lactate a fost adoptata de Camera Deputatilor cu 218 voturi pentru. Conform acestei legi, laptele si produsele lactate trebuie sa cuprinda obligatoriu pe eticheta:”Contine lapte praf in proportie de…%”.

Etichetele trebuie sa fie inscriptionate clar si usor de inteles pentru consumatori, oferind informatii despre originea si trasabilitatea produsului. Pe eticheta, vor avea dreptul sa se inscriptioneze”Produs natural”, doar cei care folosesc 100% ca materie prima laptele natural provenit de la vaci, oi, capre, bivolite.

„Produs romanesc” au dreptul sa inscriptioneze doar cei care folosesc ca materie prima pentru obtinerea produsului finit, in proportie de 100% laptele provenit din fermele din Romania. Amenzile pentru nerespectarea acestor prevederi sunt de la 15.000 de lei pana la 20.000 de lei si cresc pana la 25.000 de lei in cazul in care este vandut drept lapte proaspat pentru consum un produs obtinut din inlocuitori de lapte. Totodata este retrasa autorizatia de functionare a producatorilor sau comerciantilor pe timp de sase luni.