Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto: Facebook

Încă un traficant de droguri a picat în „plasa” procurorilor DIICOT Vâlcea

foto: FacebookProcurorii DIICOT – Biroul Teritorial Vâlcea, le-au pus gând rău traficanţilor de droguri din judeţul nostru şi sunt hotărâţi să reducă acest fenomen infracţional, dacă nu se poate să-l „extirpe”. Recent, anchetatorii au finalizat încă un rechizitoriu în care inculpat este un tânăr din Râmnicu Vâlcea, care recent nu se mai ocupă cu astfel de infracţiuni, însă el trebuie să plătească pentru faptele sale din trecut.

Răzvan Constantin E. a făcut trafic de droguri în anul 2012, însă a fost trimis în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea abia în data de 4 februarie 2016. Procurorii au descoperit că tânărul cumpăra cannabis de la un dealer din Râmnicu Vâlcea, fiind vorba despre celebrul Narcis A., care recent a şi fost şi condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare după ce a fost prins vânzând substanţe interzise într-un restaurant din municipiu.

Răzvan Constantin E. a distribuit însă cantităţi mici de droguri în barurile şi cluburile din Râmnicu Vâlcea, dar, cu toate acestea, el nu a fost iertat de procurorii DIICOT Vâlcea. Asta pentru că natura infracţiunilor comise determină pericolul public pe care-l reprezintă, ci nu cantitatea de droguri pe care a vândut-o.

Conform unor surse judiciare, inculpatul Răzvan Constantin E. nu a mai comis alte fapte de trafic de droguri în municipiul nostru din anul 2012 şi până acum, el alegând să plece la muncă în străinătate. Însă, atunci când a fost citat de procurorii DIICOT Vâlcea pentru a fi anchetat şi a da declaraţii în dosar, tânărul s-a prezentat la audieri şi şi-a recunoscut fapta.

Ca atare, aşa cum spuneam Răzvan Constantin E. a fost trimis în judecată pe rolul Tribunalului Vâlcea, el fiind judecat în baza Legii 143/2000, art. 2, care spune astfel: „cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, deţinerea ori alte operaţiuni privind circulaţia drogurilor de risc, fără drept, se pedepsesc cu închisoare de la 3 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi”.