Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
foto arhiva Vocea Valcii

Individ din Govora, trimis în judecată după ce şi-a bătut nepotul cu un vătrai încins

foto arhiva Vocea ValciiBărbatul din Băile Govora a fost dat pe mâna justiţiei zilele trecute, el fiind acuzat de comiterea infracţiunii de „rele tratamente aplicate minorului” şi riscând până la şapte ani de închisoare. Pe de altă parte, minorul maltratat a fost preluat de o asistentă maternală, după ce mama sa l-a abandonat.

Timp de un an, un copil de 6 ani, din Băile Govora, a trăit un adevărat calvar. La începutul anului 2014, mama sa l-a abandonat, lăsându-l în grija surorii sale şi a soţului acesteia, iar de atunci copilul a fost constant maltratat de unghiul său beţiv. Ultima agresiune asupra copilului a avut loc în data de 9 ianuarie 2015, atunci când minorul a fost bătut crunt de unchiul său, Cristian Teodorescu, care l-a lovit de mai multe ori cu un vătrai încins peste picioare, dar şi cu o curea. „S-a stabilit faptul că minorul se afla în grija rudelor din ianuarie 2014 cu acordul mamei sale. Cristian T., unchiul minorului pe fondul consumului de alcool, i-a produs copilului mai multe răni la nivelul ambelor picioare, cu un vătrai încins, şi l-a agresat fizic cu o curea” – au susţinut poliţiştii.

Atunci, după toate cele constatate de oamenii legii, reprezentanţii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Vâlcea au luat decizia de a-l prelua, în regim de urgenţă, pe minorul Adrian C. – de 6 ani, şi de a-l instituţionaliza într-un centru de plasament, fiind ulterior luat în grijă de un asistent maternal.

În ceea ce-l priveşte pe unchiul agresor, acesta s-a ales cu un dosar penal, el fiind trimis în judecată în data de 6 octombrie 2015, sub acuzaţia de „rele tratamente aplicate minorului”, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 197 din Noul Cod Penal. Dacă va fi găsit vinovat pentru „punerea în primejdie gravă, prin măsuri sau tratamente de orice fel, a dezvoltării fizice, intelectuale sau morale a minorului, de către părinţi sau de orice persoană în grija căreia se află minorul”, Cristian Teodorescu riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.