Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Partidul Vâlcenilor, RESPINS pentru nu este de interes NAŢIONAL

Fostul viceprimar al Râmnicului, consilier municipal independent în prezent, Cosmin Constantinescu, este membru fondator al Partidului Vâlcenilor. Printre membrii fondatori ai partidului se numără, alături de Cosmin Constantinescu şi profesorul universitar Gavril Paraschiv, fost prim procuror adjunct, dar şi economistul Dragoş Coşoveanu, fost democrat-liberal.

În acest sens, în data de 6 august 2015, la Tribunalul Municipiului Bucureşti, a fost depus Dosarul nr. 29431/3/2015 prin care se cere acordarea personalităţii juridice şi înregistrarea în Registrul Partidelor Politice a formaţiunii politice Partidul Vâlcenilor, cu sediul în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Însă, Tribunalul Bucureşti le-a dat o veste proastă fondatorilor Partidului Vâlcenilor, deoarece, zilele trecute, magistraţii au respins înregistrarea partidului. Printre altele, unul dintre motivele de respingere a fost şi faptul că această formaţiune politică este una de interes local, şi nu naţional. „Din păcate, am fost respinşi, acreditându-se ideea că un partid poate funcţiona doar la nivel naţional, ceea ce nu este aşa. Noi ne organizăm şi facem modificările necesare în statut şi avem convingerea că la apel vom fi declaraţi admişi. Procedura, din punct de vedere juridic, este una complexă şi laborioasă. Mi-aş fi dorit ca lucrurile să se mişte mai repede, însă, deocamdată, trebuie să regândim strategia”, a comentat Cosmin Constantinescu, unul dintre membri fondatori.