Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

8% dintre elevi nu s-au înscris la ora de Religie

Foto: arhiva Vocea ValciiÎncă de anul trecut, elevii care vor să urmeze cursurile disciplinei Religie trebuie să completeze un formular, prin care îşi exprimă dorinţa de a participa la aceste ore. De altfel, în formularul de înscriere la ora de religie, elevul trebuie să specifice pentru care dintre cele 18 culte, recunoscute prin lege în România, optează.

Fie că este vorba de religia Bisericii Ortodoxă Română, ori a Bisericii Româno-Catolică, sau a Bisericii Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, Federaţiei Comunităţilor Evreieşti din România, Cultul Musulman, Arhiepiscopia Bisericii Armene, Biserica Reformată din România, Bisericii Evanghelică Română, Bisericii Creştină Adventistă de Ziua a Şaptea din România ori Organizaţia Religioasă Martorii lui Iehova, şcolarii trebuie să scrie în formularul adresat directorului şcolii pentru ce fel de cursuri optează.

Conform Ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, până acum, 8% dintre elevii români nu au optat pentru ora de Religie: „Sunt aproximativ opt la sută dintre elevi care nu s-au înscris la ora de religie şi, până la începutul lunii octombrie, inspectoratele şcolare trebuie să ne dea situaţia exactă pentru a lua măsurile care se impun pentru elevii care nu participă la orele de religie. Nu este vorba de acelaşi număr de elevi la nivelul învăţământului primar, gimnazial şi liceal, lucrurile stau diferit, iar soluţia trebuie să fie adaptată pentru fiecare în parte”.