Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

UITE pe cine a dat în gât Hrebenciuc ca să scape de PUŞCĂRIE

Deşi s-a jurat că nu a ciripit nimic la DNA, iată că o motivare a Curţii de Apel Bucureşti scoate la iveală minciunile spuse de combinatorul PSD, Viorel Hrebenciuc. Magistraţii care i-au condamnat pe miliardarul Ioan Niculae, la doi ani şi şase luni de închisoare şi pe Gheorghe Bunea Stancu, la trei ani de închisoare, au explicat că la luarea deciziei a cântărit greu şi declaraţia de martor a lui Viorel Hrebenciuc în dosarul finanțării ilegale a campaniei electorale a lui Mircea Geoană.

“La ultimul termen de judecată, după ce martorul Hrebenciuc Viorel a dat declaraţii complete şi clare despre modul în care inculpatul Ioan Niculae a înţeles să sprijine campania electorală a candidatului Mircea Geoană, printr-o plată mascată către Insomar, inculpatul a depus la dosarul cauzei un set de înscrisuri emis de Interagro S.A., intitulat pur şi simplu „Situaţia cheltuielilor efectuate la obiectivul Investiţie Hotel 5* Azuga până la data noiembrie 2009 şi sistată imediat după primirea raportului Insomar”, explică magistraţii.

De asemenea, Viorel Hrebenciu şi-a îngropat şi colegul de partid, Gheorghe Bunea Stancu, demonstrând vionovăţia directă a acestuia.

“Aceste elemente sunt confirmate chiar de martorul Hrebenciuc Viorel audiat în faţa instanţei de apel, în data de 19.III.2015. Acesta a arătat expresis verbis, că a fost trimis să discute personal cu domnul Ioan Niculae, de către martorul Mircea Geoană, candidat la preşedinţie, la data săvârşirii faptelor. A precizat că, în cadrul întâlnirii cu Ioan Niculae, l-a rugat să contribuie la campania electorală şi să plătească unele sondaje, la Insomar. A arătat în continuare că Ioan Niculae a fost în principiu de acord cu aceste solicitări şi că inculpatul a discutat, personal sau prin reprezentant, cu inculpatul Teodorescu – director Insomar”, au mai arătat judecătorii.