Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ATENŢIE! Beţivi la volan pe drumurile publice!

Nu trece nicio zi fără ca poliţiştii să nu prindă şoferi beţi la volan pe drumurile publice din judeţul Vâlcea. Mai grav este că şi femeile au început să consume băuturi alcoolice în cantităţi considerabile, iar apoi să se urce la volan. Este şi cazul unei tinere din Râmnicu Vâlcea, care vineri spre sâmbătă noaptea, 27/28 martie 2015, a fost oprită în trafic de poliţiştii rutieri. În jurul orei 01.37, Mihaela D. – 24 de ani, conducea un autoturism pe strada Carol I, din municipiu, iar când a fost supusă testului cu aparatul etilotest, poliţiştii rutieri au constatat că femeia se afla la volan în stare de ebrietate. Aşadar, tânăra avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat, ea alegându-se cu un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice în stare de ebrietate.

În data de 28 martie a.c., la ora 18.00, un alt şofer a fost prins beat la volan. Este vorba despre Ştefan F., de 37 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, care conducea un autoturism pe DN 7 – Călimăneşti sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparat alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Şi sâmbătă, 29 martie a.c., poliţiştii l-au prins pe Dragoş D., de 36 ani, din comuna Vaideeni, DJ 676 – Slătioara, având o alcoolemie de 0,99 mg/l alcool pur în aerul expirat. De asemenea, şi Valerian B., de 37 ani, din mun. Rm. Vâlcea, a condus un autoturism pe strada Lucian Blaga din municipiul Rm. Vâlcea, a cărui autorizaţie de circulaţie provizorie nu mai era valabilă. În plus, omul era şi beat, având o alcoolemie de 0,71mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care el a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate două mostre de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Toţi şoferii s-au ales cu dosare penale sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi sub influenţa alcoolului.