Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

INCREDIBIL: ROMÂNIA şi UNGARIA, la un pas de SCANDAL DIPLOMATIC din cauza unui deputat UDMR

Declaraţie absolut incredibilă a avocatului deputatului UDMR Marko Attila, care susţine că clientul său se află sub protecţia premierului Ungariei, Viktor Orban, prezentată de digi24. Deputatul este unul din inculpaţi în dosarul Alina Bica, cel cu retrocedările de terenuri de milioane de euro de la ANRP.

Deşi DNA a reuşit obţinerea încuviinţării arestării preventive a lui Attila, acesta a plecat în Ungaria, nemaifiind de găsit. Prima reacţia a deputatului incuplat a apărut în data de 9 februarie a.c., prin vocea avocatului său. Acesta susţine că deputatul se află la Budapesta, sub protecţia premierului Ungariei, care pune la îndoială justiţia din România.

Deocamdată a apărut doar declaraţia avocatului lui Attila, dacă vreun oficial maghiar iese şi confirmă public spusele avocatului, atunci până la un scandal diplomatic mai e doar un pas. Se ştie că premierul Ungariei este copilul rebel al Europei, care nu vrea să respecte regulile UE şi încearcă o apropiere de liderul rus, Valdimir Putin, care, de altfel, a şi fost în vizită, la Budapesta de curând.

Marko Attila s-a apărat pe Facebook susţinând că este nevinovat. „Niciodata, in toata cariera mea, nu am abuzat de functia mea, nu am pretins si nu am primit niciun folos material nici pentru mine si nici pentru altul in niciun caz de retrocedare sau despagubire. Deoarece eu nu am facut asa ceva niciodata, condamn orice persoana si ma delimitez de toti cei care au folosit acest proces in scopuri personale. Asigur opinia publica si organele de ancheta ca imi voi pune la dispozitie cunostintele pentru ca asemenea persoane sa raspunda in fata legii (…) Nu cunosc nicio persoana implicata in presupusele fapte de coruptie in care numele meu este amintit si nu am participat la sedinta comisiei la care acele despagubiri au fost decise, fiind in judetul Brasov la diferite comemorari cu ocazia Zilei maghiarilor de pretudindeni, iar acest lucru rezultand chiar si din actele de la dosar, respectiv lipsa semnaturii mele de pe procesul verbal si toate celelalte acte ale sedintei”, se arata in postarea de pe Facebook.