Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

ÎNCEP înscrierile pentru clasa pregătitoare şi clasa I

În date de 16 februarie încep înscrierile în toată ţara pentru clasa pregătitoare şi clasa I. Informaţiile vor fi afişate, la fiecare şcoală, dar şi pe site-ul instituţiei de învăţământ şi al inspectoratului şcolar, circumscripţiile şcolare şi planul de şcolarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate.

De asemenea, părinţii vor mai putea citi şi programul de completare a cererilor tip de înscriere, programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor solicitate de părinţi, informaţiile care permit părinţilor să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare şi criteriile de departajare elaborate de fiecare şcoală.

Timp de o săptămână, în perioada 16 – 27 februarie, se vor organiza în şcoli întâlniri pentru informarea şi consilierea părinţilor, care urmează să-şi înscrie copii în clasa pregătitoare sau clasa I. Tot în acest scop, în perioada 18 – 26 februarie, se va desfăşura Ziua porţilor deschise, unde părinţii pot vedea spaţiile în care vor învăţa copii lor. De asemenea, pot avea dialog cu cadrele didactice.

Perioada cuprinsă între 23 februarie şi 13 martie va fi dedicată completării de către părinţi a cererilor tip de înscriere. Aceştia le pot completa on-line sau direct la unitatea de învăţământ.

În zilele de 20 şi 21 martie vor fi afişate listele cu candidaţii înmatriculaţi, locurile rămase libere şi copiii neînscrişi după prima etapă.

Locurile rămase libere după prima etapă şi procedura de repartizare în cea de-a doua etapă de înscriere vor fi afişate, la unităţile de învăţământ şi pe site-ul inspectoratului, pe 23 martie.

Cererile de înscriere, în această etapă, vor fi depuse la secretariatul şcolii în perioada 24 martie – 3 aprilie. Listele finale cu copiii înscrişi în clasa pregătitoare vor fi afişate pe 10 aprilie.

Cei care nu au reuşit să-şi înscrie copii în această etapă, o mai pot face în perioada 14 – 17 aprilie. Copiii de 7 ani care nu au fost înscrişi în învăţământul primar în anul şcolar 2014 – 2015 pot fi înscrişi direct în clasa I.