Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO: Liberalii au dat, din nou, „RATEURI” în Consiliul Judeţean Vâlcea

După ce s-au certat ca la „uşa cortului” în interiorul partidului lor, liberalii au reuşit să se facă de râs şi în şedinţa Consiliului Judeţean Vâlcea. PNL-ul Vâlcea, în aceste momente, arată ca un partid debusolat, fără nicio strategie pentru judeţul Vâlcea şi fără nicio viziune, în ciuda faptului că acum se află la putere în judeţ.
Deşi, aşa cum spuneam, sunt majoritari în CJ, peneliştii au ales ca şedinţa extraordinară din data de 12 decembrie, să fie condusă de pesedistul Dumitru Persu, care nu a ratat ocazia şi i-a „torpilat” pe unii dintre consilierii PNL, care se credeau experţi în repartizarea fondurilor judeţului. Persu le-a reproşat liberalilor că au refuzat să meargă la negocierile pentru repartizarea unor sume din cota de 18,5% din impozitul pe venit din sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2014. El i-a strigat liberalului Păsat că nu s-a sinchisit să dea curs rugăminţilor sale de a lua o decizie împreună privind repartizarea acestor sume, ci a preferat să facă un circ public în şedinţa CJ.
Ba mai mult, peneliştii au venit în şedinţă cu o anexă, făcută pe genunchi, în care au repartizat banii după bunul lor plac, favorizându-şi evident primarii, nefiind în stare să explice care au fost criteriile de repartizare a banilor. În video de mai jos, puteţi vedea discuţia referitoare la repartizarea fondurilor, cu menţiunea că anexa aleşilor judeţeni ai PNL a fost votată cu 19 voturi.

Liberalii au dat vot negativ alegerii unui preşedinte interimar

Cum nu au reuşit să se pune de acord în a desemna un vicepreşedinte cu atribuţii de preşedinte în cadrul Consiliului Judeţean, liberalii au încercat să se eschiveze şi au cerut amânarea punctelor de pe ordinea de zi, acele puncte ce făceau referire la viitorul şef interimar al judeţului. Astfel, ei au încercat să negocieze cu pesediştii, cei care au iniţiat proiectul şi care, nici în ruptul capului, nu şi-au dat acordul pentru a-l retrage. Băgat în faţă la aceste negocieri a fost avocatul PNL Victor Stănculescu, care a dat dovadă că nu prea cunoaşte regulamentul interior al Consiliului. Cea care l-a salvat a fost pedelista Iuliana Moise, care le-a dat dreptate pesediştilor şi a propus să se treacă la vot, ocazie cu care liberalii vor vota împotrivă şi vor rezolva întreaga problemă. Exact aşa s-a şi întâmplat, de altfel, onoarea liberalilor fiind salvată pe ultima sută de metri!