Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conducerea CFR Marfă a fost demisă

Membrii Consiliului de Administraţie al CFR Marfa au fost demişi, miercuri seara, în urma unei şedinţe cu acţionarii companiei.

Consiliul de Administraţie al CFR Marfa fusese numit conform prevederilor OUG 109/2011, ordonanţa privind managementul privat în companiile de stat.

Surse apropiate discuţiilor dintre Guvern şi delegaţia FMI-BM-CE au declarat ca ministrul Dan Şova le-a transmis reprezentanţilor troicii că vrea să scoată companiile controlate de Ministerul Transporturilor de sub incidenta guvernantei corporative (OUG 109/2011).

„Au fost reprezentanţii Adunării Generale a Acţionarilor la şedinţă. S-au prevalat de un articol de lege pentru a ne demite. Eu consider că nu am avut niciodată acţiuni care să prejudicieze compania. Voi discuta cu colegii mei si vom vedea ce facem”, a declarat Liviu Radu.

Potrivit acestuia, şedinţa CA a început miercuri în jurul orelor 16.00 şi s-a terminat noaptea târziu.

„La şedinţa au fost membrii AGA, însă nu îi ştiu pe toţi pentru ca şi AGA a fost schimbată de curând. A mai fost şi domnul Adrian Nica, şeful Corpului de Control de la Minister”, a declarat Radu.