Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
1

Infractoarele secolului XX (Foto)

În anii 20-30 ai secolului trecut la Departamentul de poliție al statului australian New South Wales au fost aduse o serie de fotografii, cu oameni ce au săvârșit infracțiuni deosebit de grave. Printre aceștia erau și câteva femei, care, necătând la aspectul lor exterior, au săvârșit fapte incredibile și cutremurătoare.

Femeile au fost fotografiate imediat după ce le-au fost înaintate acuzațiile. După aproape 100 de ani, imaginile au fost prezentate în cadrul Muzeului Justiției și Poliției din Sidney.

Mai jos vezi istoriile acestor femei, care cu aproape 100 de ani în urmă erau considerate cele mai periculoase:

1. Alice Adeline Cook, 24 ani

Alice Adeline Cook a fost condamnată pentru furt și dublă căsătorie. La 24 de ani, ea a avut o mul’ime de pseudonime, cel puțin doi soți și un aspect impresionant. Chiar și poliția din a descris-o ca fiind „destul de frumoasă.”

2. Alice Clark, 42 ani

2Alice Clark – un antreprenor care a profitat de o limitare a dreptului de a vinde băuturi alcoolice în baruri după 18 ani, cît și vânzarea de alcool de mare preț direct de la conac. Clark a fost arestată la doar cateva saptamani dupa ce a fost introdusă legea.

3. Doris Poole, 21 ani

3Doris Poole a apărut în instanța de judecată din New Town sub acuzația de furt de bijuterii și haine. Anterior, ea a fost condamnată pentru o infracțiune similară în North Sydney, de data aceasta primind o perioadă de sase luni închisoare.

4. Emily Gertrude Hemsworth

4Emily Gertrude Hemsworth și-a ucis fiul de trei săptămâni, dar mai târziu nu și-a putut aminti nici detalii ale crimei. A fost găsită nevinovată din cauza nebuniei. Hemsworth a fost luat în custodie în așteptarea procesului, dar ca o amenințare la adresa societății, se pare că nu a fost eliberat în sălbăticie. Ea a fost de 24 de ani.

5. Etty Sultan, 37 ani

5Prostituata Etty Sultan a lucrat în nordul New South Wales și Queensland cea mai mare parte din viata ei. Ea a avut mai multe condamnări anterioare pentru prostituție, furt, beție, înjurături și vagabondaj. A fost condamnată la muncă silnică șase luni.

6. Eugene Falleni, 43 ani

6Condamnată pentru omor, Eugene Falleni a petrecut cea mai mare din viața ei, sub masca unui om. În 1913 Folleni s-a „căsătorit” cu văduva Annie pe care a ucis-o mai târziu. Cazul a făcut mare vâlvă.

7. Evelyn Courtney, 19 ani

7Evelyn Courtney a fost acuzată că a furat tot felul de lucruri mici, de la umbrelă la șervetele și lenjerie irlandeză. Ea a fost suspectată în cel puțin șapte spargeri diferite în 1920.

8. Janet Wright, 68 ani

8Janet Wright a fost condamnată pentru activități medicale clandestine – având performanță la numărul de avorturi. Fosta asistentă a aranjat o clinica de avort spontan chiar la domiciliu. Wright a fost acuzată și condamnată la muncă silnică de 12 luni atunci cînd unul dintre pacientii ei, o adolescentă, ar fi murit ca urmare a „operației”.

9. Kathleen Ward, 21 ani

9Kathleen Ward a avut acuzată de beție, blasfemie și furt. După cum puteți vedea în această imagine, ea a dorit să amăgeascăpoliția, închizând ochii în mod deliberat pentru a strica fotografia și a nu fi ulterior recunoscută.

10. Leslie Reese

10Leslie Reese a fost condamnată la muncă pentru patru de luni, fiind acuzată de căsătorie dublă. Femeia a fost dusă la un centru regional în Sydney pentru a-și ispăși pedeapsa.

11. Lillian Sproule, 50 ani

11Lillian Sproule- „un parazit într-o fustă”, cum a fost numită de către jurnaliști locali – vindea cocaină în Sydney, a avut mai multe condamnări anterioare. Ea a fost condamnată la șase luni de închisoare.

12. Maria Brownlee, 64 ani

12Marie Broownlee a fost condamnată pentru activități medicale ilegale, când a fost prinsă într-o investigație a poliției în 1923 și condamnată la 12 luni de lucru ușoare, complicele ei fiind achitat.

13. Matilda (Tilly) Devine

13Matilda Devine a tăiat față dreaptă a clientului cu un cutit. Și a fost condamnată la doi ani de închisoare. Ea a fost cea mai faimoasă amantă dintr-un bordel din Sydney și procesul său a fost foarte mediatizat.