Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Licitația pentru centrala de cogenerare pe gaz din Râmnicu Vâlcea va fi reluată

Pe 28 iunie 2024, procedura de licitație a fost anulată automat deoarece, la data limită de depunere a ofertelor, niciunul dintre ofertanți nu a criptat oferta financiară sau nu a răspuns la toți factorii de evaluare electronici, conform explicației apărute în sistemul electronic de licitații.

Valoarea estimată a contractului pentru proiectarea și execuția centralei era de 568 de milioane de lei.

„Dorim să subliniem că anularea procedurii a fost realizată automat de sistemul electronic de achiziții publice (SEAP), din cauza lipsei ofertanților înscriși la data limită de depunere a ofertelor. Prin urmare, anularea nu a fost cauzată de Chimcomplex, ci de circumstanțe independente de controlul nostru. Compania a răspuns tuturor clarificărilor necesare și a mărit inclusiv bugetul proiectului.

De asemenea, dorim să informăm cititorii că licitația pentru proiectul centralei pe gaze de înaltă eficiență în cogenerare de la Râmnicu Vâlcea va fi reluată. Proiectul rămâne o prioritate pentru Chimcomplex, având în vedere beneficiile sale semnificative pentru comunitatea locală și contribuția sa la eficiența energetică”, au transmis reprezentanții Chimcomplex după publicarea știrii.

Compania chimică Chimcomplex Borzești, controlată de omul de afaceri Ștefan Vuza, a lansat licitația pentru centrala electrică pe gaze de înaltă eficiență în cogenerare de la Râmnicu Vâlcea, proiect finanțat și din PNRR, în luna martie.

„Obiectivul principal al proiectului este dezvoltarea unei capacități de producție pe gaz de 108 MWe / 89.1 MWt, flexibile și de înaltă eficiență, pentru cogenerarea de energie electrică și termică (CHP), în vederea alimentării cu energie termică a locuitorilor din Râmnicu Vâlcea, într-o perioadă de maximum 24 de luni de la semnarea contractului de finanțare (termenul de punere în funcțiune fiind 31 decembrie 2025, conform contractului de finanțare)”, se preciza în anunțul postat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice în luna martie.