Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Taxele pentru Bacalaureat vor fi mai mari

Ministerul Educației a comunicat, încă de la începutul acestui an, creșterea tarifelor pentru probele examenului de Bacalaureat. Elevii care nu au reușit să treacă probele din prima încercare în 2024 vor trebui să plătească o taxă mai mare față de cea din 2023. De asemenea, candidații care mai au de susținut doar una sau două probe vor fi obligați să achite o taxă pentru fiecare probă în parte.

Conform legislației, elevii pot susține examenul de Bacalaureat gratuit doar de două ori, în primele sesiuni din ani consecutivi. Ulterior, aceștia pot susține examenul de câte ori doresc, indiferent de vârstă, dar contra unei taxe stabilite anual, plătibilă până la începutul lunii martie.

Tarifele variază în funcție de județ, însă doar taxa de înscriere este stabilită clar de Ministerul Educației.

„Candidații din promoțiile anterioare, care au susținut examenul de bacalaureat de cel puțin două ori în sesiunile anterioare și care se prezintă la toate probele examenului național de bacalaureat din 2024, vor plăti suma de 464 de lei.

În celelalte cazuri, suma de plată pentru candidații din promoțiile anterioare care au susținut examenul național de bacalaureat de cel puțin două ori în sesiunile anterioare se stabilește diferențiat, în funcție de numărul probelor pe care le susține candidatul, ținând cont de toate cheltuielile necesare examinării fiecărui candidat, în conformitate cu prevederile articolelor 3, 4, 36 și 37 din Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat —2011, aprobată prin OMECTS nr. 4799/2010 și modificată ulterior, valabilă și pentru bacalaureatul 2023, conform prevederilor Ordinului ministrului educației nr. 6.156/31.08.2023”, a declarat Ministerul Educației.