Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Programul Evaluării Nationale 2024, în județul Vâlcea!

În judeţul Vâlcea sunt înscrişi la Examenul de Evaluare Națională, sesiunea iunie 2024, 2542 absolvenți ai clasei a VIII-a, 2541 din seria curentă şi un elev din seria anterioară.
15 elevi vor beneficia de adaptarea condițiilor de examen conform “Procedurii cu privire la asigurarea condițiilor de egalizare de șanse pentru elevii cu deficiențe de vedere, deficiențe de auz și tulburări de neurodezvoltare care susțin examenele naționale: evaluare națională pentru absolvenții clasei a VIII-a și examenul național de bacalaureat – sesiunea 2024”, procedură elaborată de Ministerul Educaţiei.
Probele se vor desfăşura în 54 de centre de examen.
Marţi, 25.06.2023, Evaluarea Naţională a elevilor, absolvenţi de clasa a VIII-a, debutează cu prima probă scrisă la Limba şi Literatura Română.
A doua probă scrisă se va susţine joi, 27 iunie, la disciplina Matematică.
Accesul în sălile de examen se va face până la ora 8.30. Timpul de lucru pentru redactarea lucrarii scrise este de două ore.
Lucrările vor fi scanate în faţa elevilor, trei elevi rămânănd în sală până la scanarea ultimei lucrări.
Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor se va face miercuri, 3 iulie, până la ora 14:00.
Contestațiile pot fi depuse în zilele de 3 iulie, în intervalul orar 16:00 – 19:00 și 4 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00.
Rezultatele finale vor fi afişate anonimizat marţi, 9 iulie 2024, după soluţionarea contestaţiilor.
Le urăm succes tuturor elevilor noştri, părinţilor le dorim doar emoţii pozitive iar doamnelor şi domnilor profesori, directori şi inspectori, implicaţi în procesul de organizare, supraveghere, scanare şi evaluare din cadrul primului examen naţional din acest an, le dorim putere de muncă!

Biroul de informare al Inspectoratului Şcolar Judeţean Vâlcea