Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Polițist vâlcean, EROUL unui copil cazut în canal, în Râmnicu Vâlcea

În data de 11 iunie, un polițist vâlcean, a fost eroul unui copil de 12 ani, cazut într-un canal cu apă, în zona digului râului OLT.

Orice secundă conta in salvarea baiatului, astfel, polițistul i-a acordat si măsurile de prim ajutor, încât să il stabilizeze până la sosirea echipajului de salvare.

Băiatul a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

Declarația Polițistului Alin:

„Eram în timpul programului, iar, la un moment dat, spre mine alerga o femeie: Ajutor! A căzut un copil!
Abia am înteles ce spunea, era foarte agitată…

Mi-a indicat locul, un canal lângă râul Olt. Lângă, o bicicletă de copil.

Canalul cu apă era plin de vegetație, iar, undeva acolo, am observat copilul în apă, cu fața în jos. Am intrat imediat, alături de mine a intrat și Dan, un domn din zonă. L-am tras la marginea canalului și am încercat să îl scoatem de acolo… pereții erau prea înalți, așa că am început să îi eliberăm căile respiratorii.

Am așteptat echipele de intervenție, împreună cu care am reușit să îl scoatem pe băiat. Ulterior, a fost transportat la spital, unde a fost îngrijit.

Astăzi am sunat să văd ce face și am primit o veste foarte bună… băiatul a fost transferat într-un salon și este bine!”

IPJ VÂLCEA informează :

În cursul zilei de 11 iunie a.c., colegul nostru Alin din cadrul Poliției municipiului Râmnicu Vâlcea, aflat în timpul serviciului, în zona digului din apropierea râului Olt, din municipiu, a salvat o persoană ce se afla căzută într-un canal cu apă.

Astfel, în timp ce se afla în zona digului din municipiul Râmnicu Vâlcea, colegul nostru a fost solicitat de către o femeie pentru a interveni în ajutorul unui minor care a căzut în canalul cu apă.

Colegul nostru a acționat de îndată, reușind astfel să scoată minorul de 12 ani din apă până la sosirea echipajelor medicale, considerând că orice secundă e importantă.

Dându-și seama că există riscul unui stop cardio-respirator, colegul nostru i-a acordat primul ajutor, reușind astfel să-l stabileze.

Concomitent, a solicitat sprijinul altor persoane pentru a apela serviciul de urgență 112, manevrele acordate de către colegul nostru salvându-i viața băiatului.

Tânărul salvat de Alin a fost transportat la o unitate medicală din județul Dolj pentru acordarea de îngrijiri medicale de specialitate.

Felicitări colegului nostru pentru promptitudinea cu care a acționat!