Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Atenție șoferi! O problemă medicală te poate lăsa rapid fără permis de conducere

Atenție șoferi! Există o problemă medicală care te poate lăsa fără permis de conducere rapid. Conform prevederilor din Ordinul 1162/2010, cei care solicită eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere trebuie să satisfacă anumite criterii referitoare la acuitatea vizuală.

Cerințe pentru acuitatea vizuală

Conform Ordinului 1162/2010, solicitantul trebuie să aibă o acuitate vizuală de cel puțin 0,8 la ochiul cu cea mai bună vedere și de cel puțin 0,1 la celălalt ochi, fie fără corecție, fie cu ajutorul ochelarilor sau lentilelor de contact.

Corecția vizuală trebuie să fie realizată fie prin ochelari cu dioptrii de maximum plus 8, fie cu lentile de contact, în cazul în care este necesară.

Cerințe pentru câmpul vizual

Pe lângă acuitatea vizuală, Codul Rutier impune și cerințe referitoare la câmpul vizual al șoferilor. Câmpul vizual orizontal al șoferului trebuie să fie de minimum 160 de grade la ambii ochi, incluzând o extensie de cel puțin 70 de grade în stânga și în dreapta, precum și de 30 de grade în sus și în jos.

Restricții pentru anumite afecțiuni

Persoanele cu deficiențe de sensibilitate la contrast sau care suferă de diplopie nu sunt eligibile pentru eliberarea sau reînnoirea permisului de conducere conform acestor reglementări.

Documentele necesare pentru înscrierea la școala de șoferi categoria B

  1. Cartea de identitate – în original și în copie.
  2. Cazierul judiciar – îl obții de la orice secție de poliție din orașul unde locuiești, cu mențiunea „Examen auto”.
  3. Adeverința de la medicul de familie – cu mențiunea „Apt pentru școala de șoferi”.
  4. Avizul psihologic – îl obții în urma unui consult la orice cabinet individual autorizat de Colegiul Psihologilor din România.
  5. Fișa medicală permis auto – eliberată în urma unui consult de către orice unitate medicală acreditată pentru eliberarea acestui tip de fișă, autorizată de Direcția de Sănătate Publică.

Asigurați-vă că îndepliniți toate aceste criterii pentru a evita surprizele neplăcute și pentru a vă asigura că puteți conduce în siguranță.