Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Foto : Taximetrist fără autorizație, amendat și lăsat fără permis

In ziua de 13 mai, polițiștii Serviciului Rutier din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vâlcea au depistat pe DN 7, în localitatea Călimănești, un bărbat de 52 de ani, din municipiul Râmnicu Vâlcea, în timp ce efectua transport public de persoane contra cost, fără a deține autorizație TAXI sau o copie conformă valabilă.

De asemenea, acesta a fost depistat pentru a doua oară intr-un interval de 6 luni, când încalcă prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere.

Pentru a evita controalele polițiștilor și pentru contiunarea activității ilicite,  după prima abatere, bărbatul a schimbat numerele de inmatriculare ale autoturismului utilizat.

Conducătorul auto a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei, fiindu–i  reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele.

De asemenea, a fost dispusă suspendarea dreptului de utilizare a vehiculului folosit pentru o perioadă de 6 luni.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de exercitarea fără drept a unei profesii sau activități.