Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Hramul Catedralei Arhiepiscopale din Râmnicu Vâlcea: „Sărbătoarea Aducerii în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica”

Arhiepiscopia Râmnicului cinstește în mod deosebit Ocrotitorul Eparhiei și ctitorul Catedralei Arhiepiscopale din municipiul Râmnicu Vâlcea, în perioada 16-19 mai 2024, la Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica.

Manifestările prilejuite de prăznuirea Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica se vor desfășura după următorul program:

– Joi, 16 maila ora 16.00, se va desfășura Simpozionul Național „Pastorația bolnavilor, chemare la înnoirea vieții în Hristos”, la Sala Gherasim Arhiepiscopul din cadrul Centrului Cultural Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.

– Sâmbătă, 18 maila ora 16.00, va avea loc Concertul „Te slăvim, pe Tine, Părinte!”, susținut de către Corala „Sfântul Antim Ivireanul” a Catedralei Arhiepiscopale, la Sala Gherasim Arhiepiscopul din cadrul Centrului Cultural Sfântul Ierarh Antim Ivireanul.

Tot sâmbătă, 18 mai, începând cu ora 17.00, va fi săvârșită Slujba Privegherii.

Duminică, 19 mai, va fi săvârșită Sfânta Liturghie începând cu ora 9.30, pe scena amenajată în apropierea Catedralei Arhiepiscopale.

Sărbătoarea Aducerea în Oltenia a moaștelor Sfântului Ierarh Calinic de la Cernica a fost introdusă în calendarul Mitropoliei Olteniei, începând cu anul 2014, la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Irineu şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, rememorând prezenţa în Oltenia pentru o săptămână (28 aprilie – 5 mai 2012) a sfintelor moaşte ale Sfântului Ierarh Calinic, Ocrotitorul Eparhiei Râmnicului.