Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Oltchim se pregătește să devină regina Europei!

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a reunit la Sala polivalentă Traian în vederea pregătirilor pentru debutul în grupele principale ale Ligii Campionilor. Au fost prezente toate handbalistele, cu excepția portarului Leynaud, franțuzoaica fiind încă în perioada de recupoerare după operația suferită anul trecut. Tehnicianul danez șitie exact ce trebuie făcut în timpul rămas până la debutul grupelor principale ale Ligii Campionilor: „Ne gândim să reintroducem la început pregătirea fizică. Am  lucrat cu Stela și Mette la strategia  de joc și am ajuns la concluzia că trebuie făcute niște schimbări. Am arătat că avem cea mai bună apărare din Liga Campionilor. După cum arată statisticile, Paula a făcut o treabă foarte bună în poartă și bineînțeles că ne dorim să păstrăm această apărare bună. Ne dorim însă și o bună ofensivă și aici trebuie lucrat. Atacurile și contraatacurile noastre nu sunt prea strălucite și vream să le îmbunătățim. Sunt însă mulțumit de cum se repliază jucătoarele și e important pentru o echipă ca Oltchim că are posibilitatea să îmbunătățească acest aspect, deoarece am observat la multe echipe scandinave, cum ar fi Lavrik, că se descurcă bine în contraatacuri și ne-am dori să le oprim la acest capitol. Sunt însă multe de rezolvat, dar ne ocupăm de ele. Vom juca deocamdată în Liga Națională și suntem în tratative pentru câteva meciuri amicale puternice. Nu avem nevoie să jucăm pentru distracție ne așteaptă jocuri extrem de dificile în Liga Campionilor.”

 Vor Liga Campionilor

 Obiectivul formației vâlcene este câștigarea Ligii Campionilor și în opinia specialiștilor și a caselor de pariuri Oltchim este a doua favorită după ETO Gyor. Chimistele luptă, însă, nu numai pentru trofeul pus în joc, singurul care îi lipsește din palmares, ci și pentru supraviețuire. Bugetul este asigurat pentru acest sezon, dar e clar că o echipă care a câștigat Liga Campionilor poate aduce mai ușor bani decât una care ajunge doar în semifinale sau chiar care pierde finala. De altfel, sunt zvonuri că o serie de companii și-au manifestat interesul de a veni alături de Oltchim în cazul în care Barbosa și compania se vor impune în finală. Mai mult decât atât, Societatea Comercială cu acela și nume ar putea reveni măcar printre sponsori după privatizare.

 O lună pentru pregătirea debutului în grupele principale

 

Handbalistele de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au avut parte de o pauză de iarnă scurtă. Marea majoritate dintre ele au participat la Campionatul European din Serbia și cel mai departe au ajuns Marija Jovanovic și Katarnina Bulatovic, ambele câștigătoare cu naționala Muntenegrului. Cum aproape toate elevele sale au fost plecate și tehnicianul Jakov Vestergaard a plecat de la Râmnicu Vâlcea și alături de secunzii Klit și Luca au avut parte de cea mai lungă vacanță. Lotul campioanei României la handbal feminin se va reuni pe 4 ianuarie și va avea timp la dispoziție fix o lună pentru a pregăti debutul din grupele principale ale Ligii Campionilor, pe propriul teren cu FTC Budapesta. Pentru a ajunge în semifinalele competiției, elevele lui Vestergaard trebuie să termine pe una din primele două poziții ale clasamentului final al grupei din care mai fac parte Krim Mercator Ljubljana și Zvezda Zvenigorod.

 Vetkova se duce la Astrakhanochka

 Rusoaica Ekaterina Vetkova și-a manifestat dorința de a pleca la un alt club din Europa, fie și numai sub formă de împrumut, având în vedere că a evoluat foarte puțin în ultimul timp. Ekaterina era a treia opțiune pe postul de pivot pentru Vestergaard, Klit și Luca, după Oana Manea și Ionela Gâlcă. În aceste condiții, conducerea clubului i-a înțeles dorința de a juca și Vetkova și-a găsit un nou angajament. Pivotul Oltchimului a fost împrumutat la Astrakhanochka, formație la care mai evoluează Jelena Eric sau Emiliya Turey, până la finalul sezonului. Acolo va juca mai mult ca sigur multe minute pentru că gruparea rusă are un singur pivot cu experianță, pe Natalia Kurbanova.

 Sâmbătă, primul meci oficial la Galați

 Oltchim Râmnicu Vâlcea joacă prima partidă oficială a acestui an în deplasare cu Danubius Galați. Formația vâlceană va evolua în Liga Națională de handbal feminin și în mod normal nu poate avea mari probleme în obținerea unui nou succes. Partida va avea loc sâmbătă, de la ora 13.00 și suporterii Oltchimului o pot urmări în direct la Digi Sport. Echipa vâlceană este pe primul loc al clasamentului, cu punctaj maxim, la două puncte distanță fiind HCM Baia Mare, formație care are și un meci mai mult disputat.

 Programul etapei:

 Danubius Galați Oltchim Râmnicu Vâlcea

HCM Baia Mare CSM Ploiești 32-26

HCM Roman Corona Brașov

SCM Craiova HCM Zalău 16-20

Universitatea Cluj Dunărea Brăila

Vlad Soare