Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

HCM termină turul cu victorie

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea au jucat ultima partidă a turului de campionat din Liga Naţională contra unui adversar modest, Universitatea Cluj. Vâlcencele veneau după o victorie mare, pe terenul Zalăului şi au intrat în teren total deconcentrate. De partea cealaltă, ardelencele antrenate de două foste mari glorii ale Olthimului, Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan au crezut că pot da lovitura în sala Traian.

„U” a etalat o apărare aproape perfectă, municipalele s-au chinuit la fiecare atac şi în minutul 12 tabela de marcaj arăta un incredibil 1-7! Clujencele deveneau favorite la câştigarea celor trei puncte puse în joc şi erau pe cale să furnizeze o surpriză importantă. Ştefan a cerut timp de ohihnă şi din acel moment oltencele au început o cursă de urmărire incredibilă şi au egalat la 9 apoi, în minutul 26 au condus pentru prima dată. La pauză Vâlcea avea deja două goluri avans, 12-10 şi pronosticurile specialiştilor începeau să prindă contur.

În partea a doua a întâlnirii pe teren a fost o singură echipă, HCM Râmnicu Vâlcea. Andreea Adespii şi compania au zburdat pe teren şi formaţia noastră şi-a mărit treptat avantajul şi a avut timp să joace şi pentru spectatorii din tribune. În final a fost 26-20, victorie frumoasă a elevelor lui Ştefan care termină turul de campionat. Vâlcencele au parte de o săptămână liberă după care se vor reuni la sala Traian pentru pregătirile de iarnă.

Rezultate:

HCM Rm. Vâlcea-”U” Alexandrion Cluj 26-20
Corona Brașov-HC Zalău 24-24
HCM Roman-HC Dunărea Brăila 21-18
SCM Craiova-Rapid București 34-23
CSM Ploiești-HC Alba Sebeș 37-25
CSM U. Slobozia-CS Măgura Cisnădie 31-25
CSM București-HCM Baia Mare 24-21

Clasament:

1. CSM Bucureşti      13 39
2. HCM Baia Mare     13 36
3. Dunărea Brăila     13 27
4. HCM Roman         13 23
5. Corona Braşov     13 22
6. CSM Ploieşti         13 20
7. SCM Craiova        13 20
8. HC Zalău             13 20
9. HCM Rm. Vâlcea   13 18
10. Unirea Slobozia  13 13
11. U Cluj                13 12
12. Măgura Cisnădie 13 10
13. Alba Sebeş         13 4
14. Rapid Bucureşti   13 3

Etapa viitoare, prima a returului de campionat, 9 ianuarie 2016:

Universitatea Cluj – HCM Baia Mare
CSM Bucureşti – Măgura Cisnădie
Unirea Slobozia – Alba Sebeş
CSM Ploieşti – Rapid Bucureşti
CSM Craiova – Dunărea Brăila
HCM Roman- HC Zalău
Corona Braşov – HCM Rm. Vâlcea

Ştiri:

„Seno” e golghetera

Golghetera echipei HCM Râmnicu Vâlcea la mijlocul sezonului este Mihaela Ani Senocico, jucătoare transferată în vară de la Universiitatea Cluj. Şi ocupanta poziţiei secunde a venit la Vâlcea de mai puţin de un an, extrema Ana Maria Simion. Podiumul este completat de o „veterană” a lotului vâlcean, rusoaica Daria Ilina.

Pentru HCM au marcat în acest campionat:

Ani-Senocico – 70, Simion – 66, Ilina – 65, Adespii – 64, Bădiţă – 31, Campa – 13, Janina Luca – 15, Cherăscu – 10, Stoicănescu – 8, Manta – 5, Predoi – 4, Craiu – 3.

„Este o victorie meritată” – Constantin Ştefan

Tehnicianul principal al HCM-ului, Constantin Ştefam spune că victoria elevelor sale este una meritată, chiar dacă au început meciul prost: „Am început prost, de ceea ce mi-a fost frică nu am scăpat. Fetele veneau după succesul de la Zalău şi au crezut că sunt câştigătoare fără să muncească. Au intrat în teren relaxate şi au crezut că vor învinge doar prin simpla prezenţă. Am cerut timp de odihnă şi am încercat să le trezesc şi să schimbăm registrul tactic. Am trimis-o pe Clara Vădineanu în apărare şi s-a văzut schimbarea, am început să funcţionăm din ce în ce mai bine. În atac am introdus-o pe Roxana Cherăscu, am început să combinăm, să ne iasă aproape tot şi ne-am impus. Ţin să le felcit pe fete pentru revenire, pentru faptul că au înţeles că trebuie să se mobilizeze pentru a câştiga.”

Clara a revenit în teren după o jumătate de an

Handbalista HCM-ului, Clara Vădineanu, a revenit în teren după aproape o jumătate de an de inactivitate. Interul de la HCM s-a operat în vară la ligamente şi a trecut printr-o perioadă lungă şi dureroasă de recuperare. Clara a jucat în faza de apărare şi a avut şi şansa să înscrie dar a ratat ţinta de puţin. „Mi-a fost foarte dor de handbal, recunosc. Mă bucur că revenirea mea coincide cu o victorie meritată. Sperăm să o ţinem tot aşa şi în retur, cu cât mai multe victorii”, ne-a declarat în final Vădineanu.