Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Handbalistele de la HCM Râmnicu Vâlcea nu şi-au primit salariile şi pot pleca la alte echipe

Situaţie extrem de grea la HCM Râmnicu Vâlcea, care a ajuns într-un moment de impas, vorbindu-se chiar de desfiinţarea echipei. Handbalistele şi antrenorii nu şi-au primit salariile de trei luni şi pot pleca la alte echipe, începând cu data de 15 decembrie 2015, conform contractelor pe care le-au semnat.

Întregul scandal a pornit în Consiliul Local al Primăriei Râmnicu Vâlcea, acolo unde consilierii locali PNL nu au fost de acord cu suplimentarea bugetului echipei de handbal cu încă 300 mii lei, bani care ar fi trebuit folosiţi pentru plata salariilor restante pentru jucătoare şi conducerea tehnică.

„Este o tensiune la echipă, nu o putem nega. Am încercat să le motivez pe fete la fiecare antrenament, că avem promisiuni că îşi vor primi salariile. S-au pregătit bine şi sperăm ca următoarea şedinţă de Consiliu Local să aducă şi rectificarea de buget şi jucătoarele să ajungă la zi. Fetele vor să rămână la Vâlcea dar trebuie să vă gândiţi că vin sărbătorile şi handbalistele nu au bani. Dacă nu se rezolvă, oricare jucătoare poate alege să plece, să facă ce e mai bine pentru familia lor”, ne-a declarat antrenorul principal al HCM, Constantin Ştefan.

O nouă şedinţă de Consiliu Local are loc marţi, 15 decembrie, atunci când pe ordinea de zi o să fie, din nou, propunerea de suplimentare a bugetului de la HCM. Cel puţin deocamdată, aleşii din arcul PNL nu par dispuşi să treacă proiectul de hotărâre, caz în care HCM Râmnicu Vâlcea se destramă şi la echipă vor rămâne, probabil, foarte puţine jucătoare. Campionatul Ligii Naţionale de handbal feminin se va relua pe data de 9 ianuarie 2016, atunci când HCM joacă în deplasare contra braşovencelor de la Corona.