Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Cupa României: Noi fără noroc, ei pragmatici

• CFR se califică în Zăvoi după un meci dominat clar de Viperele Albastre

Ploaie măruntă, spectatori nici mulți nici puțini, galeria Brigada Noastră la înălțime, un singur suporter al oaspeților. CSM fără trei piese de bază, Costea, Vasile și Piscanu, ceferiștii fără câțiva titulari lăsați acasă. Cam aceste au fost coordonatele debutului de meci dintre CSM Rm. Vâlcea și CFR Cluj Napoca din șaisprezecimile Cupei României. Oaspeții, deținători ai trofeului pus în joc, vâlcenii dornici de o mare surpriză. Viperele Albastre au încercat să-și surprindă adversarii și au atacat încă din start. La chiar prima acțiune elevii lui Gane puteau marca dar șutul lui Gore Ceapă a fost respins greu de Mincă. Vâlcenii au continuat să atace și ardelenii au marcat pe contraatac golul care avea să fie decisiv. Experimentatul Omrani a pus latul în centrul careului și Căbuz nu a putut interveni. CSM nu a acuzat șocul, a continuat să domine și a ratat în repetate rânduri egalarea. Dina și Ceapă au fost aproape de gol și finalul primei reprize a fost unul de foc, vâlcenii solicitând de două ori penalty. Mai întâi Geantă a șutat în mâna unui fundaș advers apoi tot el a fost împiedicat să continue o fază din careu.

De fiecare dată, însă, jocul a fost lăsat să continue. Și repriza secundă s-a desfășurat după un scenariu identic. CSM a atacat în valuri, Dina, Munteanu, Pârvulescu și Cristea au ratat ocazii mari dar mingea nu a intrat în poartă. Asta în condițiile în care CFR a jucat în inferioritate din minutul 70, apoi în dublă inferioritate, după eliminările lui Omrani și Ene. A rămas 0-1 și CSM Râmnicu Vâlcea părăsește Cupa României cu capul sus și cu regretul că se putea cu mult mai mult. Pentru Viperele Albastre urmează meciul de campionat de la Afumați, unul foarte important. Pentru clujeni sferturile Cupei României și lupta pentru play-off.

”Ştim că ne aşteaptă un joc greu, chiar m-am bucurat înaintea jocului că nu au jucat Costea şi Stana, doi jucători buni, care au evoluat şi la mine. Le-am dat şansă jucătorilor care au evoluat mai puţin, şi-au făcut datoria, am marcat şi am ţinut de rezultat. A fost un meci de cupă în care se putea întâmpla orice. Sunt bucuros că am câştigat şi am mers mai departe. A fost greu, mai ales că am rămas în inferioritate ultimele 24 de minute, dar am meritat să mergem mai departe. Nu va fi uşor să ne apărăm trofeul, Cupa e un obiectiv pentru noi, dar cel mai important ţel în acest sezon este să prindem play-off-ul”, a declarat la final antrenorul oaspeților, Vasile Miriuță. ”Nu am reuşit să producem surpriza, CFR a avut o ocazie în prima repriză şi a speculat-o, după care, am avut multe situaţii, am presat tot timpul, chiar şi atunci când s-a jucat în egalitate numerică, dar şi după primul cartonaş roşu al oaspeţilor. Am atacat cu tot efectivul, chiar şi cu fundaşii centrali, dar nu am reuşit să marcăm şi să intrăm în meci. Cu siguranţă, un gol ne aducea linişte şi puteam câştiga noi. Ne-a lipsit ultimul pas, ultima centrare, nu am găsit şutul mai repede, asta ne-a costat. Ca atitudine, implicare, îmi felicit echipa, s-a ridicat la un nivel foarte bun, contra unei formaţii foarte bune. Ne-a lipsit golul, ne-a lipsit un pic ca să egalăm şi să întoarcem jocul. Tot ce am ratat în meciul de cupă, să sperăm că ne intră la Afumaţi, în etapa viitoare de campionat ”, a completat Jerry Gane.