Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Fotbal, Cupa României: CSM, meci de gală cu CFR Cluj

• sunt șanse mici ca partida eliminatorie din șaisprezecimi să fie găzduită de Stadonul Zăvoi, chiar dacă vâlcenii sunt organizatori

Ca și în sezonul trecut, CSM Râmnicu Vâlcea reușește să ajungă în faza șaisprezecimilor de finală în Cupa României și să joace contra unei formații din primul eșalon. Și de această dată, însă, sunt șanse minime ca disputa să fie găzduită de Stadionul din Zăvoi, în codițiile în care nu dispunem de o instalație de nocturnă și, mai mult ca sigur, meciul o să fie televizat.

Calificare cu mari emoții

În turul IV, Viperele Albastre au jucat în deplasare contra unei formații modeste, CSO Filiași și elevii lui Jerry Gane au pornit ca mari favorți. Cu Florin Costea în tribună, alături de alte două piese de bază, Neagu și Piscanu și cu Stana și Dina pe banca de rezerve, CSM a avut mari probleme. După o primă repriză de mare luptă și fără faze de poartă, Cătălin Pârvulescu a punctat, cu capul, pentru 0-1 și se părea că nu o să fie probleme. Gazdele au egalat în chiar ultimul minut al timpului regulamentar și s-a mers în prelungiri. Doljenii au fost aproape de 2-1 dar au ratat un penalty și, până la urmă, calificarea s-a decis la 11 metri. Echipa noastră a reușit să înscrie de fiecare dată în timp ce doljenii au ratat-o pe ultima, culmea tot căpitanul Neacșu, cel care greșise ținta și în prelungiri, fiind marele ghinionist. S-a terminat 5-6 și CSM ajunge, din nou, în faza șaisprezecimilor.

Voiau Steaua sau Dinamo, vine CFR Cluj, deținătoarea trofeului

“Ne-am dorit un meci în care să obținem calificarea în timpul regulamentar. Sincer să fiu am crezut că ne vom impune cu 2, 3 la zero. A fost o partidă cu emoții, cum sunt în general cele din Cupa României și mai ales când joci pe terenul unei echipe inferioare. Adversarul se agață, e un meci de luptă… Am luat gol în minutul 90 și am intrat în prelungiri, dar până la urmă am obținut ceea ce ne-am dorit: calificarea. Când am văzut că am luat gol în minutul 90 le-am spus băieților să aibă încredere și, indiferent că ajungem la penaltiuri, trebuie să ne calificăm și să aducem o echipă de Liga I în Zăvoi. Sincer, mi doream pe Steaua sau Dinamo, nu voiam să jucăm cu CSU Craiova. Cu ei vom juca finala. Glumesc!“, a declarat la finalul partidei, Jerry Gane. Până la urmă soții au decis ca CFR Cluj, deținătoarea trofeului pus în joc, să fie următoarea adversară a CSM-ului. Ardelenii sunt mari favoriți dar Viperele Albastre vor să furnizeze marea surpriză.

Șanse mici să jucăm “acasă“, cel mai probabil la Pitești

În sezonul trecut, CSM ajungea tot în faza șaisprezecimilor de finală și juca împotriva timișorenilor de la Politehnica. Cu o săptămână înainte se știa că disputa va avea loc pe stadionul municipal din Zăvoi dar, în ultimul moment, televiziunile au anunțat că disputa va avea loc în direct, în nocturnă. În aceste condiții, oficialii din Zăvoi au trebuit să găsească rapid o variantă și au ales ca loc de desfășurare Stadionul “Nicolae Dobrin“ din Pitești. Și acum, meciul care se va disputa în jurul datei de 26 octombrie, o să fie televizat, având în vedere că în teren este deținătoarea trofeului. Singura șansă ca el să aibă loc în Zăvoi este programarea la o oră care să nu necesite folosirea unei instalații de nocturnă.

Programul meciurilor din 16-mile Cupei României:
Unirea Tărlungeni – ASA Târgu Mureş
CS Afumaţi – FC Botoşani
Dinamo Bucureşti II – Dinamo Bucureşti
Foresta Suceava – Steaua Bucureşti
CS Baloteşti – Viitorul Constanţa
ASU Politehnica Timişoara – Pandurii Târgu Jiu
Metalurgistul Cugir – CSM Poli Iaşi
CSM Râmnicu Vâlcea – CFR Cluj
Chindia Târgovişte – ACS Poli Timişoara
Dacia Unirea Brăila – Concordia Chiajna
Nuova Mama Mia Becicherecu Mic – Astra Giurgiu
Sepsi OSK Sf. Gheorghe – CS Univ. Craiova
FC Academica Clinceni – FC Voluntari
CNS Cetate Deva – Gaz Metan Mediaş
Metalosport Galaţi – Luceafărul Oradea
Olimpia Satu Mare – CS Mioveni