Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Băieți, noi mai batem pe cineva?

CS Municipal a bifat un nou insucces, 0-2 la Mioveni și s-a instalat confortabil pe ultimul loc al clasamentului Nici Damila nu a plecat cu puncte de pe terenul liderei Corona Brașov

Etapa din Liga a II-a nu a fost deloc cu noroc pentru cele două formații vâlcene. Ambele au pierdut, CS Municipal rămâne pe ultimul loc al clasamentului și greu de crezut că va urca prea multe locuri în perioada imediat următoare. Damila Măciuca a căzut pe locul III dar este la egalitate de puncte cu Politehnica Timișoara. Din spate vin, însă, FCM Târgu Mureș și UTA Arad, cam aceasta fiind plutonul care se va bate pentru promovare, alături de ocupanta primei poziții, Corona Brașov.

 Au rezistat mai bine de o oră

 CS Municipal s-a dus la Mioveni cu gândul de a nu pierde și acest lucru s-a văzut pe teren. Vâlcenii s-au apărat, au avut noroc cu carul în primele 45 de minute și au încercat să puncteze pe contraatac. După ce au scăpat ca prin minune la ocaziile argeșenilor, elevii lui Laurențiu Tudor puteau da lovitura dar mingea trimisă de Nelu Nicolae a nimerit numai bara transversală și primele 45 de minute s-au terminat la egalitate, 0-0. Ostilitățile au curs asemănător și în partea a doua a întâlnirii dar de această dată norocul i-a părăsit pe olteni. În minutul 68, Daouda a gafat ca un începător, mingea a ajuns la Pasăre care a punctat fără emoții în poarta apărată de Tufi și. Câteva minute mai târziu, a venit rândul lui Tufi și să gafeze. Portarul vâlcean a scăpat mingea trimisă „acasă”, total neinspirat, de Plecanciuc și autogolul a închis tabela, 2-0 pentru Dacia Mioveni. În runda viitoare, CS Municipal joacă pe propriul teren cu Unirea Alba Iulia. Cum formația din Ardeal va deplasa un lot de juniori, avem prima șiansă la victorie și la trei puncte care să mai destindă atmosfera, cât de cât, în Zăvoi. Vremurile sunt tulburi, însă, pentru echipa antrenată de Tudor, lipsită de vlagă și de dorința de victorie.

 Schimbarea antrenorilor, cauza eșecului

 O cauză certă a evoluției slabe din acest sezon sunt schimbările dese de antrenori din ultima perioadă. Municipalii au făcut o mare parte a pregătirilor de iarnă cu timișoreanul Alin Artimon. Acesta a așteptat până în ultima clipă ca cei din conducere să își onoreze promisiunile în ceea ce privește transferurile dar apoi a plecat la Farul Constanța. Nu a încercat să-l oprească nimeni, din contră. A venit Imilian Șerbănică, cel care a declarat că-l va face uitat pe Artimon. A stat preț de câteva zile apoi a plecat și el, dându- și seama că e greu cu un lot subțire valoric și numeric. În fine, a fost adus Constantin Schumancher. Abia retras din activitatea competițională, fostul fotbalist de la FC Argeș sau Rapid a încercat să facă treabă, să se facă iubit în Zăvoi dar și-a dat și el demisia după numai șase etape. Nici pe „Schumi” nu a încercat nimeni să-l oprească. „Doresc mult succes echipei, dar în aceste condiții, nu are rost să mai rămân. Patronul Rufă nu a insistat să rămân, poate că i-a convenit și lui plecarea mea, poate își dorește să aducă pe altcineva. Eu am venit cu tot sufletul la Vâlcea, mi-am lăsat familia la Pitești, am crezut că se vor materializa măcar o parte din promisiunile conducerii”, a declarat fostul mare fotbalist. Revenirea lui Laurențiu Tudor la CS Municipal nu a surprins pe nimeni. „Doctorul” este bun prieten cu acționarul majoritar, Cătălin Rufă, și a mai antrenat în trecut pe CSM. A venit împreună cu secundul Sorin Bucuroaia, cel care a mai îndeplinit această funcție la Râmnicu Vâlcea dar care a fost și „principal” o scurtă perioadă. Eventualul șioc al demiterii lui Schumancher întârzie să apară. Sub comanda cuplului Tudor-Bucuroaia, CS Municipal a strâns un singur punct, un egalul norocos cu FC Bihor Oradea, egalarea venind la ultima fază a meciului după ce oaspeții rataseră o sumedenie de ocazii monumentale.

Damila, duș rece

 Și Damila Măciuca a avut parte de un duș rece, al doilea din acest sezon competițional. Gruparea vâlceană s-a deplasat la Brașov pentru întâlnirea cu echipa locală, Corona, lidera și surpriza campionatului. Gazdele au deschis scorul, Damila a egalat prin Voinea și se părea că elevii lui Lincar sunt capabili de un rezultat mare. Nu a fost așa din păcate, Măciuca încasând până la final încă trei goluri. Formația vâlceană a căzut un loc, acum este pe ultima treaptă a clasamentului dar speranțele de promovare rămân intacte. În runda viitoare, Damila Măciuca va primi vizita unei formații periculoase, FC Olt, echipă care se descurcă destul de bine în disputele din deplasare.

Rezultate:

 Corona Brașov Damila Măciuca 4-1

FC Maramureș Voința Sibiu 1-0

Unirea Alba Iulia Luceafrul Oradea 0-3

UTA Arad FCM Târgu Mureș 2-0

Poli Timișoara FC Argeș 2-2

CS Mioveni CS M Rm. Vâlcea 2-0

FC Bihor Oradea a stat

Clasament:

 1. Corona Brașov          9        23 (+8)

2. Poli Timișoara           9        17 (+2)

3. Damila Măciuca                  9        17 (+2)

4. UTA Arad                 10      16 (+1)

5. FCM Tg. Mureș                   8        16 (+4)

6. Dacia Mioveni Â Â Â Â Â Â Â Â Â  9        13 (-2)

7. FC Bihor                    9        12 (0)

8. Unirea Alba Iulia       9        10 (-5)

9. FC Olt                        8        7 (-5)

10. Voința Sibiu             8        7 (-2)

11. Luceafărul Oradea   9        10 (-2)

13. FC Maramureș                  9        8 (-7)

12. FC Argeș                 8        7 (-2)

14. CS Municipal           7        4 (-8)

Etapa viitoare:

 Voința Sibiu FC Bihor Oradea

UTA Arad va sta

FCM Târgu Mureș Poli Timișoara

FC Argeș FC Mioveni

CS Municipal Unirea Alba Iulia

Luceafărul Oradea Corona Brașov

Damila Măciuca FC Olt

 Vlad Soare