Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Voluntarii Bikers for Humanity construiesc un club al copiilor la Brezoi

Peste 100 de motociclişti, oaspeţi tradiţionali ai festivalurilor de muzică derulate pe timpul verii la Brezoi, sunt aşteptaţi luna viitoare în staţiunea de pe Valea Lotrului pentru a începe construcţia unui centru cultural destinat copiilor din localitate şi din împrejurimi care vor să îşi dezvolte talentele în muzică, dans, pictură şi în orice altă formă de exprimare artistică.

Pentru materializarea acestui proiect, care va fi gata la sfârşitul anului, şi-au dat mâna bikerii din comunitatea lui Cristian Hrubaru, Asociaţia Constelaţii Rock, Asociaţia Mentor Rock şi Oraşul Brezoi, finanţarea acestei construcţii urmând să fie asigurată atât din vânzarea biletelor la ediţia din acest an a Bikers for Humanity Rock Fest, cât şi din sponsorizările atrase tot de motociclişti.

„Ideea aceasta a luat naştere de la o povestioară, care mi s-a părut foarte interesantă, cum că doi copii foarte talentaţi de aici, din Brezoi, făceau naveta de cel puţin două ori pe săptămână la Râmnicu Vâlcea să-şi exerseze dansurile sportive. Am înţeles că sunt campioni şi mi s-a părut destul de deplasat, peste mână şi foarte greoaie manevra asta făcută de două ori pe săptămână pentru acei copii şi, uşor, uşor, Mihai (Mugescu, iniţiatorul festivalului de blues şi al celorlalte evenimente din cadrul Summer Camp de la Brezoi – n.r.) a venit şi a adăugat că ce ar fi să facem un loc pentru genul ăsta de copii, care să vină să înveţe aici, în Brezoi, să cânte la un instrument, să danseze, să picteze, orice, cu atât mai mult cu cât e un liceu în Brezoi, deci „materie primă” ar fi foarte, foarte multă. Am aprofundat împreună cu confraţii mei motociclişti din Bikers for Humanity şi uite că mai avem puţin şi băgăm prima cazma acolo”, a declarat Cristian Hrubaru, aflat marţi la Brezoi, pentru a pune la punct acţiunea din perioada 21-23 iunie.

Practic, motocicliştii vor fi cei care vor turna fundaţia acestui centru fix cu o săptămână înainte de începerea festivalului de rock din staţiunea vâlceană şi tot un biker va fi cel care va duce la bun sfârşit acest proiect ce presupune atât ridicarea de la zero a clădirii, în zona în care au loc festivalurile de muzică, cât şi amenajarea şi dotarea interiorului pentru desfăşurarea cursurilor.
„O să fie o clădire care se va adapta foarte bine locului. Va arăta ca o cabană. La parter o să aibă două săli mari, dintre care una poate fi compartimentată astfel încât se pot desfăşura toate tipuri de activităţi pentru copii. La etaj ne-am gândit şi o să putem pregăti ulterior şi un loc de cazare pentru voluntarii care vor veni. Noi avem încredere că artiştii care vor veni la festivalul Bikers for Humanity vor putea face cu drag chestia asta, vor face ore de pian, de chitară, de tobe cu copiii din Brezoi şi ne-am gândit ca şi ei să aibă un loc unde să poată înnopta. Vom porni noi, voluntarii. În weekendul din iunie aşteptăm peste 100 de voluntari frumoşi şi nebuni, motociclişti toţi şi nu numai, iar partenerul nostru încă din 2022, o firmă de construcţii al cărei patron a devenit şi el biker, s-a îndrăgostit de noi şi am stabilit un parteneriat pe termen lung. La fel ca mulţi alţi sponsori care ne sprijină, va duce la bun sfârşit lucrarea”, a adăugat inginerul Bikers for Humanity, Lucian Vădeanu.

Partener local în acest demers al bikerilor, iniţiatorul Open Air Blues Festival, evenimentul muzical care practic a pus Brezoiul pe harta lumii, precum şi al Asociaţiei Mentor Rock, Mihai Mugescu, a precizat că planurile pentru acest centru sunt mari.

„Toate numele grele ale rockului din România au venit în sprijinul acestei cauze (…), pe nişte onorarii modice, astfel încât tot mai mulţi bani din încasările din bilete să se strângă pentru cauzele Bikers of Romania. Misiunea dificilă după ce se termină de construit acest centru ne revine însă nouă, asociaţiilor Constelaţii Rock şi Mentor Rock, pentru a duce la bun sfârşit scopul acestui centru cultural. Noi avem multe planuri, dar majoritatea ţin de finanţe, pentru că trebuie să atragem fonduri ca să putem să gândim programe deştepte şi care chiar să-şi atingă scopul, nu doar o sală unde copiii să vină să mănânce seminţe, pentru a putea dota corespunzător acest centru cultural şi pentru a putea aduce educatorii care chiar să-şi pună amprenta asupra acestor copii şi a viitorului lor. Orice are tentă educativă, sportivă, culturală îşi va găsi loc în acest centru cultural”, a spus Mugescu.

Cel mai mult vor avea de câştigat însă din acest proiect oraşul Brezoi şi comunitatea locală.

„Asta demonstrează faptul că într-adevăr oraşul şi-a schimbat mentalitatea, şi-a găsit o altă identitate şi dintr-un oraş muncitoresc, care în 2000 ajunsese să îi facem respiraţie gură la gură, pentru că era în moarte clinică, a devenit un pol turistic, un pol cultural de interes nu numai naţional, ci chiar internaţional. Sunt convins că iniţiativa lui Cristi, care este extraordinară şi pe care văd că foarte multă lume din localitate a îmbrăţişat-o, va avea un succes deosebit, iar copiii din Brezoi se vor bucura mult timp de acest edificiu care va fi construit la noi în localitate”, a afirmat primarul din Brezoi, Robert Schell.

Ediţia din acest an, cea de-a treia, a festivalului Bikers for Humanity de la Brezoi se va desfăşura în perioada 28-30 iunie şi printre trupele rock ce vor fi prezente se află Bosquito, VooDoo Child, Revolter, Cargo, Compact, Antract, The Hidden Jester, The Groovy Bastards, Phoenix, Sanctuar şi Outflow.

Sursa: Agerpress