Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

REŢETA ZILEI: Plachie de crap

Ce vă trebuie? 500 file de crap, 2 morcovi, 2 cepe, 1 ardei gras roşu, 300 ml suc de roşii, sare, piper, maghiran, 2 foi de dafin, 1 legătură ceapă verde, 2 linguri de făină, ulei pt. prăjit.

Cum se prepară? Curăţăm de solzi (dacă este cazul), spălăm şi tăiem în bucăţi mai mici crapul. Condimentăm peştele cu sare, piper, apoi îl trecem prin făină şi îl prăjim. Îl rumenim pe ambele feţe.

Separat, în alt vas, călim ceapa. Adăugam morcovii şi apoi ardeii tăiaţi julien. Adăugăm apă cât să acopere legumele. Condimentăm după gust (cu sare, piper, maghiran, foaie de dafin). Lăsăm pe foc să fiarbă apoi adăugăm şi sosul de roşii şi peştele. Lăsăm 5 minute, punem totul într-un vas termorezistent, adăugăm ceapa verde tocată mărunt, apoi băgăm la cuptor la 170 grade pentru 40 minute.

Poftă bună!