Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Loboda – un miracol mai puţin cunoscut

Este o plantă mai puţin folosită, oarecum subestimată în raport cu proprietăţile sale.

Ce proprietăţi benefice pentru sănătate conţine loboda? Conţine cantităţi însemnate de vitamina C: cu 120-140 mg de vitamina C la 100 de grame, este de aproape 2 ori mai concentrată decât kiwi şi lămâia în această vitamină. Are proprietăţi diuretice accentuate, un uşor efect laxativ şi curăţă sângele. Prin toate aceste caracteristici loboda este foarte utilă în curele de detoxifiere. Conţine pigmenţi antioxidanţi care ajută organismul să se regenereze. Este un bun remineralizant. Loboda seamănă oarecum, sub aspectul compoziţiei, cu spanacul, conţinând şi cantităţi însemnate de vitamina K şi de fier. Diferenţa majoră faţă de spanac este concentraţia mult mai ridicată de vitamina C.

Loboda, la fel ca şi spanacul, conţine foarte mult acid oxalic. Şi din această cauză nu este permisă în cantităţi mari în cazul litiazei renale.

Loboda previne şi combate astenia de primăvară, acţionând ca mineralizant şi vitaminizant. Prin pigmenţii şi vitamina C conţinute, loboda ajută organismul să încetinească procesele de îmbătrânire, facilitând regenerarea celulară.