Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

VIDEO INCENDIAR LA VÂLCEA: Consilierii judeţeni aplaudă când sunt făcuţi SMINTIŢI şi MIŞEI! Dumitru Persu le-a dat CLASĂ!

Şedinţă de Consiliu Judeţean la Vâlcea incendiară luni, 15 decembrie a.c. S-a strigat, s-a ţipat, s-a râs, dar s-a şi recitat. Din păcate, nu s-a întâmplat lucrul cel mai important pentru care a fost convocată şedinţa extraordinară şi anume nu s-a votat preşedintele interimar, atât de necesar pentru bunul mers al instituţiei.
Partea cea mai amuzantă, dar şi tristă totodată, a fost atunci când consilierul liberal Gheorghe Păsat a luat cuvântul, dorind să-şi verse năduful pe proprii colegi de partid, care, în opinia lui, l-au trădat. „Vreau să fac o precizare, consider eu, foarte importantă: niciodată nu voi accepta să fiu o marionetă şi să reprezint interesele unor grupuri de interese de tip mafiot, grupuri care mişună prin zona noastră” a spus Păsat.
„Vreau să citesc câteva versuri din scrisoarea III câteva versuri, care consider eu că sunt de mare actualitate” le-a spus Păsat colegilor săi din CJ. Aceştia au început să vocifereze, iar încercarea opintită a lui Păsat de a citi versurile lui Eminescu a fost acoperită de protestele zgomotoase ale celorlalţi consilieri, care s-au ridicat să plece: „Hai domne, lasă-ne!”, „Mai luaţi lecţii de dicţie…” au strigat aleşii.
Ca să-l salveze de ridicolul situaţiei în care singur s-a pus, Dumitru Persu a intervenit, spunând că poate să continue dumnealui, dar fără să citească:

„Voi sunteţi urmaşii Romei? a început cu intonaţie Persu, la care întreaga sală a început să râdă.
Nişte răi şi nişte fameni
Îi e ruşine omenirii să vă zică vouă oameni (consilierii judeţeni PNL şi PDL râdeau)

Prea v-aţi arătat arama sfâşiind această ţară
Prea făcurăţi neamul nostru de ruşine şi ocară
Prea v-aţi bătut joc de limbă, de străbuni şi de obicei (icniturile şi râsetele continuau)
Ca să nu se arate odată ce sunteţi: nişte MIŞEI (aplauze furtunoase)

Cum nu vii tu, Ţepeş doamne, ca punând mâna pe ei,
Să-i împarţi în două cete: în smintiţi şi în mişei,
Şi în două temniţi large cu de-a sila să-i aduni,
Să dai foc la puşcărie şi la casa de nebuni!

Urmăriţi imaginile filmate şi vă veţi minuna: consilierii judeţeni de la PNL aplaudau şi râdeau în momentul în care vicepreşedintele Dumitru Persu le servea o lecţie de moralitate. Se pare că aleşii n-au priceput mare lucru din intervenţia lui Persu. Însă, chiar şi adversarii politici au fost nevoiţi să-i recunoască valoarea umană, dar şi politică vicelui Dumitru Persu. Aflat într-o situaţie grea, după pierderea colaboratorului său cel mai apropiat, Ion Cîlea, dar şi sub spectrul pierderii funcţiei de vicepreşedinte, Dumitru Persu a găsit forţa interioară de a le da peste nas unor consilieri judeţeni, care nu pot vedea mai departe de propriul interes.
La final, Persu a făcut un ultim apel la raţiune către consilierii judeţeni PNL şi PDL: „Haideţi domnule să cădem de acord, vă susţinem şi noi, numai haideţi să rezolvăm odată!” „O să ne retragem pentru un sfert de oră” a glăsuit vicele PNL, Bogdan Pistol, însă aleşii de la PNL nu au mai revenit în sală. O nouă şedinţă extraordinară va avea loc miercuri, la orele 10.00.