Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Lui Cristian Buican îi place mai mult la capitală! Câştigă mai bine

Deputatul Cristian Buican face parte din cei 48 de demnitari privilegiaţi, care din august 2015 au salariile mărite în urma unei ordonanţe de urgenţă promovată de guvernul Ponta.

Astfel, Cristian Buican nu renunţă la un salariu de 5.0000 de euro/lună pentru unul de 4 ori mai mic de la Consiliul Judeţean Vâlcea. Această deducţie vine dintr-un calcul simplu, pe care profesorul de matematică Buican şi l-a făcut cu siguranţă. Din luna august 2015, deputatul Cristian Buican, în calitate de secretar al Camerei Deputaţilor câştigă brut 19.055 lei. Acest câştig salarial este statuat prin ordonanţa nr. 14/2015 pentru completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.

În aceste condiţii, dacă lucrurile rămân aşa, este greu de crezut că Buican se va arunca într-o luptă electorală grea la Consiliul Judeţean Vâlcea, unde salariul său ar putea fi în jur de 4.000 lei, mai ales în contextul în care PNL Bucureşti le-a dat cu flit liberalilor şi a respins propunerea BPT Vâlcea pentru susţinerea lui Mircia Gutău drept candidat PNL pentru Primăria Râmnicu Vâlcea.

Senatorii resping ordonanţa

Senatorii PNL și PSD au votat în comisia de muncă a Senatului pentru respingerea ordonanței de urgență privind majorarea salariilor demnitarilor. Raportul de respingere a ordonanței va fi votat în plenul Senatului, unde PSD are majoritate, împreună cu UNPR și ALDE, însă este posibil ca votul să fie susținut și de liberali, știut fiind faptul că parlamentarii sunt extrem de nemulțumiți că deputații și senatorii au fost omiși de la majorarea indemnizațiilor.

Ordonanța a majorat la aproximativ 5000 de euro pe lună salariile Președintelui, premierului, miniștrilor, șefilor Parlamentului, ale șefilor serviciilor secrete, în total fiind 48 de demnitari care au beneficiat de această măsură.

Camera decizională pentru respingerea ordonanței este Camera Deputaților, unde, cu siguranţă, nu va trece.