Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Deputatul Costi Rădulescu vrea salarii mai mari pentru primari

• Nici nu a început bine sesiunea parlamentară şi deputatul Colegiului Uninominal Rm. Vâlcea Sud, Constantin Rădulescu – preşedintele executiv al PSD Vâlcea, a început seria interpelărilor, întrebărilor către miniştri şi a declaraţiilor politice în plenul Camerei Deputaţilor. Deputatul îşi bombardează pur şi simplu colegii din USL, el dorindu-şi să rezolve în mod cât mai concret problemele oamenilor.

Pentru început el a susţinut cauza primarilor, care, spune Constantin Rădulescu, au salarii extrem de mici, comparativ cu responsabilitatea şi munca pe care o depun. Deputatul vâlcean şi-a exprimat mulţumirea faţă de intenţiile guvernului Ponta de a mări salariile primarilor, primul-ministru luând foarte în serios acest lucru. „Vreau să vă spun că în luna martie a acestui an, am adresat domnului prim-ministru Victor Ponta o scrisoare în care i-am solicitat să analizeze posibilitatea măririi salariilor primarilor în actualul exerciţiu bugetar sau la una dintre rectificări. Am insistat foarte mult pe majorarea în primă fază a salariilor primarilor de comune. Primarii, fie că sunt de municipii, oraşe, dar mai ales de comune, au rămas cu nişte salarii extrem de mici în comparaţie cu munca şi responsabilitatea pe care o deţin. Chiar dacă sunt cazuri în care unii funcţionari din primărie câştigă mai mult ca primarii şi salariile personalului primăriilor de comune trebuie analizate şi indexate astfel încât acestea să corespundă normelor, dar mai ales cerinţelor conforme cu responsabilitatea pe care o antrenează funcţia ocupată. Mărturisesc că solicitarea mea către premier îşi avea, în luna martie a acestui an, izvorul în rândul primarilor din judeţul Vâlcea cu care am discutat” – susţine deputatul Constantin Rădulescu, preşedinte executiv al PSD Vâlcea.

Problemele pensionarilor, în atenţia deputatului Pe de altă parte, deputatul Colegiului Uninominal Rm. Vâlcea Sud i-a adresat ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, o întrebare referitoare la anularea penalizării aplicată în caz de pensionare anticipată, când persoana care se pensionează are o vechime în muncă mai mare de 30 de ani (femeie), respectiv 35 de ani (bărbat). „Conform Legii nr. 263/2010, actualizată, pensiile persoanelor care se pensionează anticipat, voit sau forţat, sunt diminuate, în funcţie de anumite condiţii, cu până la 45%, prin majorarea procentajului de la 0,5% la 0,75%, pentru fiecare lună de anticipare. (…) Consider că aspecte din Legea nr. 263/2010 sunt foarte discutabile, în general, iar în foarte multe  situaţii, reale nu imaginare, prevederile sunt chiar dramatice. Am în vedere faptul că la o vechime în muncă de peste 35 de ani în cazul femeilor şi de peste 40 de ani în cazul bărbaţilor, nu cred că se mai impunea aplicarea vreunei penalizări la ieşirea la pensie. Undeva în raţionamentul celor care au iniţiat proiectul acestei legi şi ulterior al celor care au votat proiectul respectiv, transformându-l în lege, s-a strecurat o greşeală pe care acum trebuie să o suporte mii sau poate chiar zeci de mii de oameni. Vă rog, doamnă ministru, să studiaţi şi să mă informaţi cu privire la posibilitatea reanalizării Legii nr. 263/2010, din considerentele expuse mai sus, în vederea aducerii ei la o normalitate firească impusă de condiţiile concrete din viaţa societăţii româneşti” – a susţinut Constantin Rădulescu.