Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

„Cârdăşia PSD – PDL a dus la falimentarea administraţiei publice locale din Vâlcea”

NEMULŢUMIRE. Supărat nevoie mare că nu a reuşit să-şi impună nici până acum un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Vâlcea, Buican aruncă cu vorbe grele, acuzându-i pe Romulus Bulacu şi pe Dumitru Persu de falimentarea primăriilor vâlcene.

La ultima sa conferinţă de presă, liderul PNL Vâlcea, Cristian Buican, şi-a ieşit din minţi atunci când a fost întrebat dacă va accepta o alianţă cu social-democraţii la Consiliul Judeţean. Parlamentarul a început să strige şi să-i acuze atât pe pesedişti, cât şi pe democrat – liberali că au distrus un întreg judeţ, falimentând primăriile din Vâlcea. În opinia preşedintelui liberal vâlcean, printre principalii vinovaţi de situaţia jalnică în care se află judeţul sunt cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Vâlcea, Dumitru Persu şi Romulus Bulacu, care au ţinut de scaune cu dinţii şi nu au acceptat să se dea la o parte pentru a se putea forma o alianţă benefică la nivelul instituţiei amintite. De fapt, Cristian Buican îşi deplânge propria incapacitate de a colabora cu liderul PSD Vâlcea, Ion Cîlea, pe care l-a atacat ori de câte ori a avut ocazia, el nereuşind nici până acum să-l impună pe colegul său Mircea Poenaru în funcţia de vicepreşedinte al CJ Vâlcea. „PSD este într-o cârdăşie cu PDL la nivelul Consiliului Judeţean Vâlcea, cârdăşie care a dus la falimentul total al administraţiei publice locale din judeţul Vâlcea. Am stat în ultima perioadă de vorbă cu foarte mulţi primari, atât pesedişti, cât şi pedelişti, şi vreau să vă spun că sunt disperaţi pentru faptul că nu mai au bani să-şi plătească salariaţii din propriile primării, nu mai au bani să plătească însoţitorii persoanelor cu handicap, darămite să aibă bani pentru proiecte sau să continue proiectele începute în perioada 2005-2008. În judeţul Vâlcea, în această perioadă, este o imagine dezolantă, peste tot vedem şantiere în paragină, lucrări care se degradează. Aceste lucruri se întâmplă datorită politicii falimentare a Guvernului Boc şi cârdăşiei de la Consiliul Judeţean Vâlcea dintre Romulus Bulacu şi Dumitru Persu. Aceştia doi fac politică numai în interesul partidelor pe care le reprezintă, în interes propriu şi în interesul clientelei politice” – a declarat liderul liberal, Cristian Buican.

Nu refuză nicio alianţă

Pe de altă parte, după ce îi atacă din toate părţile atât pe pesedişti, cât şi pe pedelişti, preşedintele PNL Vâlcea susţine că nu va refuza nicio alianţă indiferent de ce partid este vorba, atât timp cât, spune el, alianţa va avea la bază anumite principii. „De când sunt în politică nu am intrat în vreo cârdăşie cu vreun om politic sau partid. Trebuie să dispară astfel de practici care i-au adus la putere în ultimii 20 de ani ba pe pedelişti, ba pe pesedişti, fiii lui Ion Iliescu din Frontul Salvării Naţionale. Nu exclud nicio colaborare cu niciun partid atâta timp cât această colaborare se bazează pe principii, pe interesul locuitorilor judeţului Vâlcea şi nu pe interesul unor persoane sau a clientelei politice” – a mai spus Cristian Buican.

CLAUDIA STANCIU