Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FALŞII PROCURORI care au păcălit primarii din VÂLCEA au fost prinşi

La sfârşitul acestei săptămâni, procurorii DIICOT şi poliţiştii de la Crimă Organizată au reuşit să le dea de urmă falşilor procurori care, recent, au păcălit foarte mulţi primari din judeţul Vâlcea, dar şi din alte judeţe ale ţării. Oamenii legii au aflat este vorba despre un grup infracţional, care în perioada martie-aprilie 2015, au săvârşit mai multe infracţiuni de fraude informatice şi efectuare de operaţiuni financiare în mod fraudulos, prin introducerea unor date informatice, fără drept, în scopul de a obţine beneficii materiale, prin uzurparea de calităţi oficiale.

Ca atare, în data de 8 aprilie 2015, au avut loc două percheziţii într-un penitenciar din şi şase percheziţii în diferite locaţii de pe raza judeţului Constanţa. „S-a reţinut că, persoane de sex masculin aflate încarcerate în penitenciar, au apelat telefonic primari ai unor localităţi din diferite judeţele ale ţării, prezentându-se, în mod fals, ca fiind procurori DIICOT din judeţul unde se află localitatea respectivă. Sub pretextul unor cercetări efectuate cu privire la fraude, inculpaţii le-au solicitat acestora date referitoare la toate cardurile de credit sau debit personale şi ale membrilor familiei pe care ulterior le-au utilizat pentru a iniţia comenzi online pe site-uri de comerţ electronic din România. Totodată, inculpaţii au solicitat ca bunurile achiziţionate să fie trimise unor complici aflaţi în diferite localităţi de pe raza judeţului Constanţa. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că inculpaţii au apelat telefonic şi administratori ai unor societăţi comerciale care deţin terminale paypoint şi, inducând-i în eroare în acelaşi mod, şi anume că se efectuează cercetări într-un dosar penal, le-au solicitat să se prezinte de urgenţă la sediul Parchetului din localitate. Ulterior, inculpaţii au contactat angajaţii aceloraşi societăţi comerciale şi, sub pretextul unor verificări tehnice cu privire la terminalul paypoint respectiv, le-au solicitat să opereze tranzacţii, în scopul obţinerii unor coduri de reîncărcare prepay. Ulterior, codurile de reîncărcare au fost furnizate altor membri ai grupării, pentru a fi valorificate” – susţin procurorii DIICOT.

Prejudiciul creat de infractori se ridică la peste 50.000 lei, oamenii legii luând decizia de ai reţine, pentru 24 de ore, pe inculpaţii P.F.S., C.L., N.M., I.S.D., N.P. şi Z.A.R, ei fiind prezentaţi Tribunalului Vrancea cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.