Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Ziua şi prostia

Motto: “România este în prezent condusă de «derbedei»” – citat din A. Şerban

În ’89 eram sătui de comunism. Apoi ne-am săturat de Iliescu, CDR, PSD, PDL. Nici nu s-au căţărat bine la putere Crin şi Ponta, că ne-am săturat şi de ei. Şi uite-aşa am ajuns un popor sătul care moare de foame. Până la alegeri, şi cei mai slab educaţi români, inclusiv pensionarii, vor înţelege că sunt târâţi de USL spre dezastru. Nimeni nu se îndoieşte că avem foarte mulţi oameni inteligenţi, cinstiţi şi foarte bine pregătiţi. Nu ştiu însă cum se face că hoţii, mincinoşii sau analfabeţii ajung în fruntea ţării, unde fac nişte prostii de rămân ei înşişi cu gura căscată. Guvernul nu-i decât ce se vede în oglinda în care se uită poporul român. Am “evoluat” înlocuind dictatura unei singure persoane cu o alta a unui grup care, prin inginerie legislativă, joacă pe muchiile legilor şi logicii.

Dominat de laşitate, românul se fereşte de răspunderea personală faţă de ţară lăsând-o pe mâna lichelelor şi hoţilor fără inimă, fără carte şi fără urmă de educaţie. Sunt mult mai aproape comunismul şi nazismul decât statul democratic de drept. Eşecurile guvernării USL sunt infinit mai multe şi mai grave. România era pe punctul de a scăpa de monitorizare sub guvernele Boc-Ungureanu şi să fie admisă în Schengen în acest an, cel puţin parţial. După încercarea anti-constituţională de demitere a preşedintelui (acesta nu a încălcat Constituţia, conform verdictului ante-suspendare al CCR!) şi încercările absurde de distrugere a statului de drept, România nu a scăpat de monitorizare, iar admiterea în Schengen s-a evaporat. Inflaţia, prăbuşirea leului, creşterile preţurilor, topirea resurselor destinate investiţiilor pe pomeni electorale, fuga capitalurilor străine şi dispariţia fluxului de noi investiţii străine au aruncat ţara într-o spirală de degradare nemaiîntâlnită. Acum, la repezeală, nu-mi vin în minte decât o parte din neghiobiile comise de guvernul Ponta. Puteţi începe cu plagiatul, schimbările abuzive, începând cu Grăjdan şi încheind cu ministrul calorifer, Andrei Marga. Cred că o săptămână nu mi-ar ajunge să scriu despre ziua şi prostia comisă de acest neajutorat guvern.

Problema mare este că România şi românii au de suferit, iar pe ei, guvernanţii, nici în cot nu-i doare de noi. Eventual, mai iese Ponta sau Căcărău pe sticlă, aruncând praf în ochii fraierilor cum că de la anu’, vor da de toate populimii, doar, doar opresc căderea constantă în sondaje. O analiză retrospectivă făcută la rece, acum, după 166 de zile de la instalarea USL-ului în Palatul Victoria, ne arată că Guvernul Ponta a marcat eşec după eşec, pe toate planurile unde are competenţe administrative, sociale şi economice. În primul rând a ratat debarcarea lui Traian Băsescu şi cel mai grav este preţul pe care l-a plătit atât Puterea, cât şi România pentru felul în care a fost forţat statul de drept. A venit, apoi, privatizarea Oltchim, o usturătoare nereuşită provocată în primul rând de felul dezastruos în care Cabinetul a pregătit această operaţiune. Combinatul nu a fost vândut, oamenii tot nu au salarii, iar ridicolul a fost desăvârşit. TVR este un alt insucces. După ce a încălcat principiile statului de drept, după cum a constatat însăşi CCR, pentru a forţa o epurare politică de proporţii în televiziunea publică, USL tot nu şi-a atins scopul, adică epurarea politică a instituţiei, în schimb a reuşit să mai marcheze o ilegalitate crasă. Au urmat o serie de bâlbâieli ridicole.

De exemplu, Ministerul Finanţelor a anunţat pe site-ul propriu creşterea impozitelor locale, adică indexarea lor în raport cu inflaţia, dar premierul a sărit ca ars şi a pretins că nu a fost informat de aşa ceva şi s-a jurat că nu va creşte nimic. Drept urmare, proiectul a fost retras. Aici trebuie menţionat un lucru pe care numai miniştrii şi cei din anturajul lor îl ştiu şi anume că nu conduce Victor Ponta guvernul, nu este el prim-ministru, pentru că adevăratul premier este ministrul finanţelor Florin Georgescu. A urmat raportarea la Justiţie, mai precis la Parchet. USL face spume la gură pe lângă anchetele în privinţa fraudei de la referendum, anchete care au scos la iveală o maşinărie foarte elaborată condusă de Liviu Dragnea. Disperarea a fost atât de mare încât a condus la decizii neconstituţionale, că aceea de a înfiinţa o comisie de anchetare a anchetei penale sau la ideea revoltătoare a premierului de a pune CSM şi Parchetele sub control parlamentar, respinsă până şi de propriul lor ministru al Justiţiei.

Căderea USL-ului, definitivă şi irevocabilă, ca orice creaţie artificială, nu va mai mira pe nimeni căci au făcut praf şi pulbere ţara şi politic dar mai ales economic; tot îmi stăruie mereu o comparaţie între PCR-ul de după război care a pus în fruntea trebii nişte nulităţi valorice, dar mari gurişti, pricepuţi la toate şi la nimic bun pentru ţară, nişte potlogari cum li se spunea în popor, care au supt bine din sângele ţării, la toate nivelurile şi pe toate planurile, vreme de mai bine de 20 de ani. Mai credeţi în schimbare? Nici Ponta nici Crin nu înţeleg fenomenul UE aşa cum e azi şi mai ales cum va fi chiar mâine. Ideologia marxistă a PSD care taie investiţii pentru a da pomeni electorale botezate solidaritate nu merge în UE. V-aţi uitat să vedeţi cine sunt cei din spatele lui Ponta? Sunt cumva tineri ca el sau e cumva tot fosta echipă a lui Iliescu?

Să vă readuc aminte că în timpul guvernării PSD se fura pe rupte şi justiţia era la zero? De la ăştia să avem speranţe? Uitaţi-vă peste bilanţul făcut de Daniel Morar şi comparaţi cu perioada PSD, sunt nişte constatări şi nişte statistici care nu pot fi negate. De când a venit USL la guvernare ne-am dus în cap pe toate planurile. Chiar nu se vede că ăştia-s pe nicăieri, că nu au un plan coerent? Cine-i opreşte să guverneze eficient, că doar au majoritate? Nu trebuie decât să-şi vadă de treabă şi lumea îi va aprecia. Cum a reuşit USL să irosească zestrea de voturi câştigate în alegerile locale? Răspunsul are legătură cu suspendarea preşedintelui. Operaţiunea din luna iulie a acestui an a fost sinucigaşă.

Un principiu de strategie politică în lumea democratică e acela de a nu paria totul pe o singură carte. Dar în goana USL de a-şi subordona Justiţia, puciştii nu aveau decât o singură şansă, aceea de a scăpa de Traian Băsescu. N-au reuşit. Astăzi, problema USL nu mai e cea a locatarului de la Cotroceni, ci a faptului că nu mai are nicio punte de comunicare cu lumea democratică de pe mapamond. Atât la Comisia Europeană, cât şi la Departamentul de Stat al SUA a fost înţeles mesajul că obiectivul mişcării din această vară viza controlul Justiţiei. Să prelungim agonia României încă patru ani ar fi o sinucidere naţională. Naivii s-au convins, în cele câteva luni de guvernare, de ce sunt în stare uslamiştii. Ei vor puterea doar pentru a-şi apăra interesele de grup mafiot şi să-şi amplifice avantajele.

Aşa că, hai la vot şi fără frică!

ROMEO POPESCU