Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

O reţetă perfectă pentru masa de duminică

Duminica, masa se ia în familie sau cu prietenii. De aceea vă oferim o reţetă delicioasă şi uşor de preparat care va fi apreciată de toată lumea.

Carne de vită cu morcovi și portocale

Timp de pregătire: 15 minute
Timp de fierbere: 3 ore și 20 minute
Timp de coacere: 20 minute
Îți trebuie pentru blat: 1 kg spată de vită; 1 kg morcovi; 1 căpățână usturoi; 2 portocale; 1 cub supă de vită; 1 legătură cimbru; 4 linguri semințe de chimen; 1 legătură tarhon; 50 g unt; 4 linguri ulei de arahide; sare; piper

Cum se pregăteşte?

Pui la fiert 500 ml apă. Pui cubul de vită, lași să se dizolve și pui deoparte. Storci portocalele. Cureți morcovii și îi tai în bastonașe groase. Tăvălești carnea prin semințele de chimen, apeși bine, pentru a le face să se lipească. Încălzești uleiul într-o cratiță cu fundul gros, rumenești carnea pe toate părțile, apoi stropești cu sucul de portocale. Lași să scadă puțin, la foc iute. Adaugi morcovii, cimbrul, căpățâna de usturoi, necurățată, crestată în două. Torni supa de vită, sărezi și piperezi și amesteci bine. Acoperi și lași să fiarbă 3 ore, la foc mic, amestecând din când în când.

Speli tarhonul, îl ștergi, îl toci mărunt. Freci bine untul cu tarhonul tocat. Pentru a servi, așezi carnea și morcovii pe un platou. Adaugi untul cu tarhon în zeama din cratița în care a fiert carnea. Amesteci energic, după ce ai luat vasul de pe foc, apoi acoperi carnea cu sosul rezultat. O servești caldă, alături de un pahar de vin roșu.

Poftă bună!