Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

FOTO: Brâul Maicii Domnului (FĂCĂTOR DE MINUNI), ajunge în România, la Biserica Sfântul Ilie – București. Rugăciune și semnificație

Biserica Sfântul Ilie – Ghencea, din București, va găzdui, în perioada 30 mai – 4 iunie 2024, racla ce adăpostește Sfântul Brâu al Maicii Domnului.
Evenimentul va avea loc la adresa Strada Floare de Gheață, nr. 1. Acesta se anunță a fi unul de mare importanță pentru credincioșii din întreaga țară.

O delegație de la mănăstirea Panagia Kato Xenia din provincia Almyros, Grecia, va aduce racla la București. Oferindu-le astfel credincioșilor prilejul de a se închina la unul dintre cele mai prețioase comori creștine. Evenimentul are binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Brâul Maicii Domnului este cunoscut pentru numeroasele minuni și vindecări pe care le-a adus de-a lungul timpului.

Închinarea la raclă va fi posibilă începând de joi, 30 mai, și se va încheia marți, 4 iunie 2024. Biserica Sfântul Ilie – Ghencea își așteaptă enoriașii și pe toți cei dornici să participe la acest eveniment spiritual deosebit.

Istoria Brâului Maicii Domnului

Brâul Maicii Domnului, cunoscut și sub denumirea de Cingătoarea Maicii Domnului, este considerat una dintre cele mai prețioase relicve ale creștinismului ortodox. Conform tradiției, brâul a fost purtat de Maica Domnului și are o semnificație spirituală profundă pentru credincioși. Comoara este asociată cu numeroase minuni și vindecări miraculoase.

Potrivit tradiției ortodoxe, Maica Domnului și-a confecționat acest brâu din păr de cămilă. După Adormirea Maicii Domnului, brâul a fost păstrat cu mare evlavie de către apostoli și ulterior a ajuns în posesia unor credincioși devotați. În secolul al IV-lea, împărăteasa bizantină Elena, mama împăratului Constantin cel Mare, a adus brâul la Constantinopol. Aici, relicva a fost păstrată într-o raclă specială și venerată de credincioși.

Semnificația și venerarea Brâului Maicii Domnului
Brâul Maicii Domnului este considerat un simbol al purității și al protecției divine. Credincioșii vin să se închine la această relicvă pentru a cere ajutor și binecuvântare, fiind cunoscută pentru puterea sa de a vindeca boli, de a aduce pace și de a proteja de rău.

În prezent, fragmente ale Brâului Maicii Domnului sunt păstrate în mai multe locații sfinte, inclusiv în Mănăstirea Vatoped din Muntele Athos, Grecia. În momente speciale, aceste fragmente sunt aduse în pelerinaj în diverse biserici și mănăstiri din întreaga lume, oferindu-le credincioșilor oportunitatea de a se ruga și de a se închina la această relicvă sfântă.

Puțini credincioși știu puterea rugăciunii vindecătoare a Brâului Maicii Domnului, despre care se spune că tămăduieşte orice suferinţă.

Apostolul Toma nefiind prezent la înmormântarea Maicii Domnului, a primit Sfântul Brâu ca dovadă a învierii şi înălţării ei cu trupul la cer.
Brâul Maicii Domnului a fost ţesut de Maica Domnului din păr de cămilă. Până în secolul al IV-lea, acesta s-a păstrat la Ierusalim.

De asemenea, racla de argint în care se păstrează Brâul la mănăstirea Vatoped a fost confecţionată în secolul al XVIII-lea în Ţara Românească.

Brâul Maicii Domnului a vindecat nenumăraţi bolnavi. Acesta a ajutat să nască femei care nu puteau avea copii. Tămăduirea acestora s-a produs prin purtarea în jurul brâului a unei panglici. Ea a fost atinsă de racla în care se păstrează Brâul Maicii Domnului.

Rugăciunea vindecătoare a Brâului Maicii Domnului. Tămăduieşte orice suferinţă:

‘Născătoare de Dumnezeu, Fecioară, bucură-te, ceea ce eşti plină de dar, Domnul este cu tine.Binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecului tău, că ai născut pe Hristos, Mântuitorul sufletelor noastre. Prea Sfântă Marie, roagă-te pentru noi păcătoşii, acum şi în ceasul morţii noastre. Sub îndurările tale scăpăm şi noi.

Rugăciunile noastre nu le trece cu vederea şi de primejdii ne scapă, una Curată şi Binecuvântată. Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, apără, mântuieşte şi păzeşte pe robul tău (numele) de tot răul şi necazul, de toate bolile şi durerile, de toate farmecele, vrăjitoriile şi blestemele, ca întreg şi sănătos sa fie robul tău.
Ca şi cu o comoară luminată, Preacurată de Dumnezeu Născătoare cu prea cinstitul tău brâu, robul tău, (numele) se încununează şi se luminează, bucurându-se şi în taină se veseleşte, Stăpână, strigând către tine:

Bucură-te, coroană cinstită şi cununa dumnezeieştilor măriri.
Bucură-te, ceea ce eşti mărirea împlinirii, a veşnicei măriri şi veselii.
Bucură-te, prin care răsare bucuria.
Bucură-te, prin care piere blestemul.
Bucură-te, pântecele întrupării dumnezeieşti.
Bucură-te, îndraznirea celor muritori către Dumnezeu,
Bucură-te, muncirea vrăjmaşmilor celor nevăzuţi.
Bucură-te, îndrăznirea cea nebiruită a purtătorilor de duhuri rele.
Bucură-te, ceea ce ne curaţi de păcate şi de lucruri spurcate.
Bucură-te, căderea dracilor.
Bucură-te, uşa mântuirii.
Bucură-te, dătătoarea darului celui dumnezeiesc.
Bucură-te, cămaşa nunţii cele fără de sămânţa.
Bucură-te, lauda cea de cinste a preoţilor celor cuvioşi.
Bucură-te, prin care cad vrăjmaşii.
Bucură-te, mântuirea sufletului meu.
Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară.

Dat-ai robului tău (numele), Preamărită, tare îngrădire, pe acesta scapându-l de toate primejdiile, cu dumnezeieştile lucrări şi nebiruit de vrăjmaşi păzindu-l şi care striga către tine cu credinţă. Tăria, puterea şi cuvioasa mea bucurie este Fiul tău şi Domnul, ca un bun şi milostiv. Ca şi cu o cinstită coroană, cu brâul tău, robul tău (numele) cu bună credinţă luminat, fiind încununat cu dumnezeiasca ta mărire, să-l mântuieşti ca un milostiv. Amin!”