Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!

Conducerea Inspectoratului Școlar încalcă flagrant Legea Educației

INTERESE DE GRUP. De curând, la cererea conducerii ISJ Vâlcea, s-au înființat cinci posturi de director adjunct, extrabugetari, în cinci unități de învățământ din municipiul Rm. Vâlcea, acestea fiind a treia sau a patra funcție de conducere. Directiva a fost una strict politică, iar funcțiile au fost înființate pentru ” pilo și” unor mai mari conducători ai politicii autohtone. Numai că, nimănui nu i-a păsat că se încalcă legea flagrant, pentru că în Legea Educației scrie negru pe alb că pentru a funcționa cu al treilea post de director trebuie să ai în șicoală minimum 50 de clase și nici măcar la Colegiul Național ” Alexandru Lahovari” nu se îndeplinește această normă.

CLAUDIA STANCIU

În ultima perioadă, învățământul vâlcean a fost în centrul atenției din cauza scandalurilor, dar și a lipsei de performanță a celor ce sunt în frunte. De când noua conducere a Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea a fost învestită, singura preocupare a acesteia a fost schimbarea din funcții a vechilor directori, presupu și PDL, cu unii noi ce au carnet de partid roșu sau galben. Nu asta ar fi problema însă, pentru că ori de câte ori s-a schimbat guvernarea, noii veniți au procedat exact în aceea și manieră, șicoala ajungând să fie în ziua de azi mai mult un sediu de partid decât o instituție de învățământ. Acum însă, liberalii și pesediștii vin cu noi metode și cu noi idei de politizare a educației vâlcene. Cum nu le mai ajung funcțiile, au început să înființeze noi posturi de director adjunct pentru a mulțumi pe toată lumea. Păi cum așa, nașa, nepoata, cumnata, vecina sau consăteana unor politicieni de marcă din județul nostru să rămână pe dinafară? Nu se poate, nu-i așa?

Astfel că, de curând, printr-o hotărâre a Consiliului Local Municipal Rm. Vâlcea, inițiată de conducerea Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, s-a dat dispoziția de a se înființa al treilea post de conducere, de extrabugetar, la cinci unități de învățământ din municipiu. Gurile rele spun că aceste posturi ar fi total ilegale, mai ales că în lege scrie negru pe alb că pentru a funcționa cu al treilea post de director trebuie să ai în șicoală minimum 50 de clase și nici măcar la Colegiul Național ” Alexandru Lahovari” nu se îndeplinește această normă. Sigur, încălcarea legii este mai puțin importantă pentru mai marii conducători ai Inspectoratului Școlar Județean Vâlcea, pentru că ordinele politice trebuie duse la îndeplinire de îndată și fără comentarii inutile. Astfel că, în scurt timp, când inspectorul general Florin Smeureanu se va întoarce dintr-o delegație, Roxana Moldoveanu (fiica fostului inspector general al ISJ Vâlcea, liberalul Mihai Moldoveanu) va fi numită director adjunct al Colegiului Național ” Alexandru Lahovari” , Bogdan Matei va fi înscăunat pe un al treilea post de director la Școala cu clasele I-VIII Anton Pann, Livia Georgescu va fi numită adjunctă la Liceul Economic, Marius Mărgărit va fi cel de-al patrulea conducător al Colegiului Național ” Mircea cel Bătrân” , iar Marilena Matei (sora lipitorului de afișe Adrian Bălășel) va fi înscăunată ca director adjunct la Colegiul Tehnic Energetic Rm. Vâlcea. Despre aceasta din urmă ar fi multe de spus, însă ne limităm să menționăm că ea a ocupat în vara acestui an, pentru trei luni de zile, postul de director plin la Energetic, fiind demisă pentru că nu a putut face față cerințelor.