Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
FOTO: www.bzi.ro

Cum ne ferim de caniculă

FOTO: www.bzi.roDin acest weekend canicula se va instala pe întreg teritoriul României aşa că trebuie să avem grijă şi să ne ferim, pe cât posibil, de expunerea la soare în orele de vârf. Iată care sunt recomandările oferite de Direcția de Sănătate Publică:

  • Trebuie să evităm expunerea în intervalul critic de caniculă: 11-18. Persoanele care prin prisma meseriei, sau din alte motive, nu pot respecta acest sfat trebuie să poarte pălării şi să evite expunerea unei suprafeţe prea mari de piele la soare. Este indicat să poarte haine cât mai lejere, de culoare deschisă, şi să nu uite şi de protejarea ochilor prin purtarea de ochelari de soare. De asemenea, acestea trebuie să aibă în permanenţă o sticlă cu apă la ele. În timp canicular cei doi litri minim recomandaţi, sunt obligatorii şi pot fi depăşiţi pentru a evita deshidratarea în urma transpirării.
  • Nu se recomandă consumul de lichide foarte reci, deoarece, contrar opiniei generale, nu ne răcoresc.
  • Persoanele cu probleme cardiace trebuie să fie precaute şi să evite deplasările sau expunerea la soare.
  • În timp canicular se recomandă consumul de alimente cât mai sănătoase. Evitaţi consumul excesiv de alcool, cafea, băuturi carbogazoase sau energizante.
  • În locuințe, nu se recomandă folosirea ventilatoarelor dacă temperaturile depășesc 32 de grade Celsius, iar aerul condiționat trebuie să fie reglat sub cinci grade față de temperatura ambientală. Trageți jaluzelele sau draperiile peste geamurile expuse la soare și deschideți-le doar dimineața sau seara. Nu folosiți aparatele electrocasnice în exces pentru a nu crește și mai mult temperatura din încăpere.
  • Ieșiți la plimbări de seară, atunci când aerul devine din nou respirabil și încercați să vă puneți la somn cât mai devreme. Corpul se resimte din plin după aceste zile caniculare și are nevoie de mai multă odihnă pentru a se reface.
  • Nu lăsați copiii sau animalele de companie în mașini deoarece sufocarea și leșinul survin rapid.