Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: arhiva Vocea Valcii

Firme din Drăgăşani, implicate într-un dosar de evaziune fiscală cu prejudiciu de peste 3 milioane lei

Foto: arhiva Vocea ValciiMiercuri, 27 aprilie a.c., poliţiştii din judeţe Olt şi Vâlcea au efectuat 8 percheziţii la persoane bănuite că ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 3.500.000 lei. Ei sunt acuzaţi de evaziune fiscală. Trei dintre percheziţii au avut loc la firme din municipiul Drăgăşani.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente de evidenţă contabilă şi înscrisuri, sub aspectul săvârșirii infracţiunii de evaziune fiscală, iar patru persoane au fost conduse, pentru audieri, la IPJ Olt.

Persoanele bănuite de evaziune fiscală în acest dosar, care a făcut obiectul acestor percheziţii, în calitate de administratori ai unor societăți comerciale, din comuna Strejești, județul Olt, având ca obiect de activitate efectuarea de lucrări de construcții, ar fi înregistrat în evidența contabilă a societății achiziții fictive de la diverse societăți din Olt, Vâlcea și București, în scopul diminuării bazei impozabile, respectiv facturi purtând antetul unor societăți de tip fantomă.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracțională în acest caz este de peste 3.500.000 lei (reprezentând TVA şi impozit pe profit).