Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto: puterea.ro

ULUITOR: Profesor acuzat că fotografia eleve de clasa a II-a în baie

Foto: puterea.roCaz incredibil la o scoală, acolo unde un profesor este acuzat de părinţi că fotografia elevele din clasa a II-a atunci când acestea se duceau la baie. Scandalul a izbucnit zilele trecute, când un părinte a depus o plângere cu privire la profesorul de sport al Şcolii nr. 164 din Bucureşti.

Plângerea a ajuns pe masa inspectorului general şcolar al Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, iar vineri, 2 octombrie 2015, o echipă de control a mers la şcoală pentru a face o anchetă în cauză. În reclamaţie, părintele dezvăluie că profesorul de sport de la Şcoala Generală nr. 164 din Bucureşti ar fi intrat în toaletă peste mai multe fetiţe de clasa a II-a şi le-ar fi fotografiat cu telefonul mobil.

„Putem încadra fapta unui profesor ca şi comportament indecent sau comportament imoral. Deocamdată suntem în cercetări şi, după ce echipa de inspectori va finaliza aceasta cercetare, şi şcoala va face o cercetare printr-o comisie de cercetare disciplinară care va fi constituită conform legii. În funcţie de concluzii, vor fi stabilite sancţiunile. Deocamdată suntem în faza preliminară. (…) Inspectoratul Şcolar a luat decizia ca deocamdată la clasa respectivă să predea o altă doamnă profesoară, începând de la prima oră. Asta înseamnă că din acest moment disciplina educaţie fizică şi sport va fi predată de un alt cadru didactic. Din punctul meu de vedere, cred că după o discuţie cu domnul profesor vom lua o decizie legată de faptul că cel puţin cât vor continua cercetările să rămână în afara procesului de învăţământ” – a declarat pentru Mediafax purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti, Marian Banu.