Save 20% off! Join our newsletter and get 20% off right away!
Foto www.ziuaveche.ro

ESTE ILEGAL! Maghiarii nu pot înfiinţa Ţinutul Secuiesc

Foto www.ziuaveche.roMaghiarii îşi pot pune pofta în cui, pentru că instanţa de judecată le-a spus răspicat că nu pot înfiinţa Ţinutul Secuiesc. După cum bine se ştie, în 2014, maghiarii au votat o hotărâre a Consiliului Local Miercurea Ciuc, ei aprobând de fapt memorandumul Consiliul Naţional Secuiesc privind înfiinţarea regiunii administrative Ţinutul Secuiesc cu statut autonom.

Ulterior, hotărârea lor a fost atacată în contencios-administrativ de Prefectură, prima dată Tribunalul Harghita anulând hotărârea adoptată, iar acum Curtea de Apel Târgu Mureş a respins recursul autorității locale din Miercurea Ciuc, decizia rămânând definitivă.

Mediafax scrie, potrivit magistraţilor, că CL Miercurea Ciuc „a ales să ignore aria de competenţă şi a adoptat un act care vizează demersuri şi solicitări concrete ce tind să stabilească regimul teritorial-administrativ al populaţiei din 153 de localităţi, din care doar 68 se află în Harghita”, celelalte fiind situate în judeţele Covasna și Mureş. De asemenea, aceștia au precizat că în decizia lor au mai ținut cont de „respingerea de către Comisia Europeană” a două cereri de înregistrare a unor iniţiative cetăţeneşti „al căror obiect îl constituia înfiinţarea de regiuni după criterii etnice”.